Americké skořicové rolky – nadýchané, voňavé a dokonale vláčné recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 10 porcí
  • 40 minut
Jan, 09. 10. 2025

Kdo jednou ochutná pravé americké skořicové rolky, už na ně nikdy nezapomene. Sladké, voňavé a neuvěřitelně měkké těsto, které se doslova rozplývá na jazyku, v kombinaci s máslem, skořicí a cukrem vytváří dezert, který vás okouzlí. Připravte si je doma podle tohoto ověřeného receptu – výsledek stojí za každou minutu práce.

Pro 10 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na náplň:

Na polevu:

Postup přípravy

  • Příprava kvásku a těsta Vlažné mléko smíchejte s cukrem a droždím, nechte asi 10 minut stát, dokud nezačne kvásek pracovat. Poté přidejte vejce, rozpuštěné máslo a mouku se špetkou soli. Vypracujte hladké, pružné těsto.
  • První kynutí Těsto zakryjte utěrkou a nechte kynout přibližně 1,5 hodiny na teplém místě. Pro ještě vláčnější výsledek těsto po vykynutí vložte do lednice a nechte odpočívat přes noc.
  • Tvarování rolek Ráno těsto rozválejte na obdélník o tloušťce asi 0,5 cm. Potřete ho změklým máslem, posypte směsí hnědého cukru a skořice a pevně zarolujte. Nakrájejte na plátky silné asi 4 cm.
  • Druhé kynutí Rolky přendejte na plech vyložený pečicím papírem, zakryjte a nechte kynout dalších 45 minut.
  • Pečení Pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 20–25 minut, dokud nejsou rolky zlatavé.
  • Dokončení Po mírném vychladnutí potřete polevou z moučkového cukru a citronové šťávy nebo mléka.

Čas přípravy a počet porcí

  • Doba přípravy: 40 minut

  • Doba kynutí: 2 hodiny + 8 hodin v lednici

  • Doba pečení: 25 minut

  • Celková doba: cca 10 hodin

  • Počet porcí: 10

Závěr

Americké skořicové rolky jsou symbolem domácí pohody a neodolatelné vůně pečení. Nejlépe chutnají čerstvě upečené, kdy jsou ještě teplé a poleva se pomalu vpíjí do těsta. Dopřejte si je k snídani, odpolední kávě nebo jako dezert pro návštěvu – úspěch je zaručen. Tento recept se snadno stane vaší rodinnou klasikou.