Recept na zelný džus, který vyléčí 100 nemocí, včetně rakoviny tlustého střeva

0
(0)

Jan , 03. 10. 2024

Musí být účinné léky skutečně jen ty drahé? Mnoho lidí má utkvělou představu, že pokud má být lék dobrý a účinný, měl by být zároveň i drahý. Nic však není dál od pravdy. Ty nejúčinnější léky často nestojí vůbec nic nebo maximálně pár korun. Výsledkem takových mylných představ je, že farmaceutické firmy bohatnou a zdraví obyvatelstva chřadne.

Proto je dobré přehodnotit podobné stereotypy a zaměřit se na jednoduché a zdravé potraviny, které mohou být velmi účinné proti mnoha nemocem. Jednou z takových potravin je zelný džus.

Lék na 100 chorob a jeho účinky

Zelný džus je jedním z nejúčinnějších přírodních léků na různé choroby, včetně rakoviny tlustého střeva. Naši předkové ho používali již po staletí a jeho účinnost je potvrzena i moderními výzkumy. Obsahuje mnoho prospěšných vitamínů a minerálů, jako jsou vitaminy C, B6, K, kyselina listová, vláknina a silné antioxidanty.

Jednou z hlavních složek zelného džusu je sulforafan, který podporuje detoxikaci těla a má silné protirakovinné účinky. Studie ukázaly, že brukvovité zeleniny, jako je zelí, jsou jedním z nejlepších prostředků pro boj s rakovinou tlustého střeva.

Kromě rakoviny tlustého střeva zelný džus pomáhá i s dalšími onemocněními:

  • Choroby jater
  • Rakovina prsu, vaječníků a plic
  • Poalkoholová opice
  • Chronický kašel
  • Artritida a bolesti kloubů
  • Dna
  • Záněty
  • Anémie
  • Žaludeční vředy

Zelný džus také napomáhá při hubnutí, jelikož stimuluje metabolismus, podporuje spalování kalorií a zmírňuje zácpu.

Recept na zelný džus

Příprava zelného džusu je velmi jednoduchá a budete k tomu potřebovat jen pár surovin:

Ingredience:

  • 1 středně velké zelí
  • 1 polévková lžíce jablečného octa
  • Teplá voda
  • Odšťavovač

Postup přípravy:

  1. Očištění zelí: Překrojte zelí na polovinu. Jednu polovinu použijte na výrobu džusu, druhou si odložte na později. Do hrnce nebo umyvadla napusťte teplou vodu a přidejte lžíci jablečného octa. Zelí ponořte do roztoku a nechte odstát 10 minut, aby se očistilo od případných chemických postřiků.

  2. Krájení: Po očištění zelí nakrájejte na menší kousky a propláchněte ve studené vodě.

  3. Odšťavnění: Kousky zelí vložte do odšťavovače a vyrobte čerstvý džus.

  4. Skladování: Nejlepší je čerstvě odstavený džus, ale pokud ho nedopijete, můžete zbytek uchovat v lednici, avšak ne déle než 4 hodiny.

Užívání:

Na konzumaci zelného džusu nejsou žádná omezení, lze ho užívat podle potřeby. Pro prevenci se doporučuje vypít 1 sklenici (2 dcl) denně před snídaní nebo obědem. Při zdravotních problémech, jako jsou onemocnění střev, žaludku nebo rakovina, lze dávku zvýšit na 2 až 3 sklenice denně.

Pokud by vám zelný džus způsobil nadýmání, snižte denní dávku.

Závěr

Zelný džus je výborným prostředkem nejen na prevenci, ale také na boj s mnoha závažnými nemocemi, včetně rakoviny tlustého střeva. Jeho příprava je jednoduchá a levná, a přitom nabízí obrovské zdravotní benefity. Zkuste ho zařadit do svého jídelníčku a přesvědčte se sami o jeho účincích!