V létě je kopeček vanilkové zmrzliny mnohokrát lepší volbou než čokoládová bonboniéra. Je těžké najít osobu, která by neměla ráda zmrzlinu, zejména pokud je vysoké kvality a venku nesnesitelné teplo. Kde se však dá najít dobrá zmrzlina?
Není pochyb o tom, že náhrada skutečné zmrzliny s množstvím přísad se prodává v baleních - stačí se podívat na její složení. A co tak jogurtová zmrzlina?
Jak na to?
Pojďme zjistit, jaký je rozdíl mezi běžnou a hypermoderní zmrzlinou v podobě mraženého jogurtu Zaprvé složení: jogurt obsahuje více vápníku, probiotika, bílkovin a další užitečné složky . Zadruhé mě mnohem méně kalorií. Tento dezert se může jíst i při dodržování striktní diety. Důležitá je i dostupnost produktu. Jogurt si můžete buď koupit nebo vyrobit. Stejně jako v případě receptů na zmrzlinu , budete potřebovat jen velmi málo přísad. Nabízíme vám recepty na 5 různých příchutí. Chcete-li připravit porci čistého mraženého jogurtu, stačí vám vyšlehat jogurt medem a výslednou směs vložit do mrazničky. Na porci obyčejného jogurtu budete potřebovat:
- 150 g bílého jogurtu
- 2 lžíce medu
- 3 lžíce citronové šťávy
Jahodová
Vezměte si jahody a jogurt v poměru 50: 50 (asi 70 gz každého produktu). Jahody se musí předtím zmrazit. Vymixujte je s jogurtem, medem (1 kopcovitá polévková lžíce) a citrónovou šťávou (1,5 lžíce), dokud nezískáte krémovou konzistenci . Hotovo! Zbývá už jen vložit jej do mrazničky do libovolné formy a nechat zmrazit (nejméně na 6 hodin, nejlépe na celou noc).
Tropik
Kombinace ananasu okouzlí milovníky exotických chutí. Vezměte si stejný poměr jogurtu a mražených kousků ananasu (po 70 g) a rozmixujte je s medem (1 polévkovou lžíci) a citrónovou šťávou (1 čajovou lžičku). Ananas má dostatečně nakyslou chuť, proto musíte být opatrní. Potom přidejte strouhaný kokos podle chuti. Předtím ho můžete zlehka opražit na pánvi. Dezert je připraven!
Čokoládová s banánem
Vezměte si 100 g mražených kousků banánu , přidejte k nim 70 g jogurtu, 1 lžíci kakaa, 1 polévkovou lžíci medu a rozmixujte, dokud nedostanete konzistenci čokoládové pěny. Přidejte kapku vanilkového extraktu, aby vaše zmrzlina byla ještě jemnější a chutnější.
Smetanová
Vezměte si 150 g jogurtu, smíchejte ho s 50 - 70 g smetanového sýra (například mascarpone), přidejte 1 lžíci medu a 1 lžičku vanilkového extraktu. Šlehejte několik minut a výslednou směs vložte do mrazničky. Mimochodem, s malými barevnými bonbóny nebo drobenkou na koláče bude vaše zmrzlina vypadat fantasticky.
Mangová s limetkou
Pokud máte to štěstí, že najdete zralé mango, můžete jeho chuť znásobit tak, že ho přidáte do domácí zmrzliny. Vezměte si 100 g zmrazené dužiny z manga, 70 g jogurtu, 1 - 2 lžíce medu a 1,5 lžíce limetkové šťávy (nebo citrónové). Vše rozmixujte v mixéru a přidejte trochu nastrouhané kůry na dochucení.