15 triků do kuchyně od šérkuchařů, které vám ušetří čas i nervy! Zjednoduší se vám život

0
(0)

Tomáš , 14. 05. 2019

Každý z nás někdy čelí různým malým problémům v kuchyni. Steak, který jsme zapomněli vytáhnout večer z mrazáku, špatně nakrájený koláč, či příliš zamrzlé máslo. Všechny tyto situace nám rozhodně práci v kuchyni neusnadňují. Pokud budete v budoucnu čelit takovým problémům, poradíme vám, jak s nimi rychle a hravě zatočit. Přinášíme vám 15 praktickým rad, díky kterým ušetříte svůj čas i nervy!

15 triků do kychyně

Jak správně připravit vajíčka

Po rozbití vajíčka na pánvi opatrně otočně pánev podél linie žloutku směrem doprava, tak, aby se bělmo rozložilo rovnoměrně. Následně zakryjte pánev s poklicí. Získáte tak k snídani vajíčka s pevným bílkem a žloutkem.

Pokud chcete aby žloutku zůstaly tekuté, přidejte po okrajích pánve 1 až 2 lžíce vody a zakryjte ji pokličkou. Voda se změní na páru a uvaří jen vrch vajíček.

Oloupání vajec

Před tím než dáte vařit vejce, přidejte do vody jedlou sodu. Soda se snadno dostane do vaječné skořápky, čímž usnadní proces čištění vajíček.

Vynikající smažené kuře

Pokud chcete, aby bylo vaše kuřátko lahodně křupavé, přidejte do připraveného trojobalu, tedy do strouhanky trochu citronové kůry. Uvidíte, že takto připravené kuřátka budou pro vaši návštěvu velkým lákadlem!

Pečené brambory bez oleje

Pokud nejste zastáncem přípravy brambor na oleji, zkuste tento jednoduchý recept, kde ho nebudete vůbec potřebovat. Smíchejte hladkou mouku, rozdrcený česnek, sůl a koření v misce, přidejte nakrájené brambory a vše spolu dobře smíchejte. Přesypte na plech a dejte zapéct do trouby.

Ovesná kaše bez vaření

Namočte ovesné vločky do mléka a vložte je do chladničky na noc. Ráno je pouze vytáhněte z ledničky, přidejte ovoce, skořici, lžíci jogurtu a medu a ať se líbí, snídaně jsou hotové!

Rozmrazení steaku

Pokud jste nestihli rozmrazit steak, poradíme vám jak to udělat za 5 minut. Položte steak na otočený kovový hrnec a následně na maso položte další kovový hrnec, který zalijte vodou. Tímto procesem bude za pár minut vaše maso rozmražené. Celý postup se podívejte na videu.

Změknutí másla

Chcete udělat máslový chlebíček, ale nevydržíte čekat, až máslo změkne, zkuste tento osvědčený trik. Vložte kousek másla v misce spolu s sklenicí studené vody do mikrovlnné trouby na 30 sekund a je to.

Zhuštění másla

Pokud je naopak máslo příliš měkké a vy zrovna potřebujete hustší a pevnější máslo, vložte máslo do misky s ladem. Následně smíchejte máslo s ladem dokud se led nerozpustí. Postup se podívejte na videu.

Rychlé loupání citrusů

Na rychlé oloupání pomerančů, mandarinek a citrónů vám pomůže také mikrovlnná trouba. Vložte citrusy do mikrovlny na 20 minut a olupování půjde jako po másle.

Odstranění hořkosti z okurky

Odkrojte z obou stran krajíce okurky, následně přiložte jeden kus na jednu stranu okurky a začněte ji ním třít. Brzy se vám objeví bílá pěna, která je zodpovědná za trpkost okurky. Okurku třete pokud nepřestane pěnit a následně tento proces zopakujte i z druhé strany okurky.

Ochrana při šlehání

Pokud potřebujete vyšlehat například krém v otevřené misce, zkuste použít papírový talíř, který vám zůstal nepoužitý z oslavy. Jednoduše do ní vyřízněte díry na šlehače a vaše kuchyň už zaručeně nikdy neutrpí újmu.

Přírodní zesilovač chuti

Smíchejte v teplé vodě stejný poměr cukru a soli, tak aby chuť směsi nebyla ani sladká ani slaná. Takto připravená směs je výborný dochucovací kuřete nebo rýže.

Správně ostrý nůž

Pravidlo zní, čím ostřejší nůž, tím bezpečnější. Ostrý nůž totiž vyžaduje mnohem menší tlak při řezání na desce, proto kontrolujte pravidelně ostrost vašich nožů.

Rovné krájení

Když jsme při krájení, zkuste při krájení měkkých sýrů, nebo koláčů použít místo nože dentální nit. Takto nakrájené produkty nepoškodíte a na talíři se budou vyjímat.

Znáte i vy nějaké praktické rady do kuchyně? Dejte nám vědět v komentářích!