Každé ráno si dejte 1 čajovou lžičku skořice a sledujte, co se stane s vaším tělem. To stojí za vyzkoušení!

0
(0)

Dalibor , 15. 05. 2024

 

Skořice je sladké koření s nádhernou vůní a chutí, které se nejčastěji používá k ochucení nápojů a sladkých pokrmů.

Kromě lahodné chuti má však také poměrně dlouhý seznam zdraví prospěšných látek. Skořice je také bohatá na vlákninu a obsahuje vysoký podíl důležitého minerálu draslíku.

Kromě toho patří mezi potraviny s nejvyšším podílem železa.

Podle mnoha vědců by skořice měla být každodenní součástí vašeho jídelníčku, protože má nesčetné množství léčivých účinků.

Zdravotní účinky skořice

Pojďme se nyní podívat na hlavní zdravotní přínosy, které skořice vašemu tělu poskytne:

1. Zlepšuje trávení a zmírňuje zažívací potíže.

2. Reguluje hladinu cukru v krvi.

3. Zabraňuje vzniku a dělení rakovinných buněk.

4. Zlepšuje krevní oběh díky svým protisrážlivým účinkům.

5. Zlepšuje kognitivní funkce mozku a paměť. Je ideální pro osoby s neurogenerativními onemocněními, jako je Alzheimerova nebo Parkinsonova choroba.

6. Snižuje poškození tkání a podporuje hojivé a regenerační procesy.

7. Zabraňuje a léčí bakteriální a virové infekce.

8. Zmírňuje bolestivé příznaky způsobené artritidou a revmatismem.

9. Zlepšuje funkci mnoha tělesných orgánů a předchází srdečním onemocněním.

Jak konzumovat skořici

Nejlepší doba pro konzumaci skořice je hned ráno po probuzení. Ve skutečnosti lze mnoho jejích pozitivních účinků využít i během dne. Její velkou výhodou je také to, že její účinky nastupují poměrně rychle, obvykle po prvních 45 minutách konzumace. Můžete si ho přidat do snídaně, například do cereálií s jogurtem. Případně smíchejte 1 lžičku skořice s 1 až 2 lžičkami medu a tuto směs si namažte na chléb s máslem nebo ji přímo snězte.

Pokud pijete ráno kávu, je použití skořice skvělým způsobem, jak si ji ochutit. Pokud kávu nepijete, je skvělé jí ochutit jakýkoli ovocný džus, šťávu nebo smoothie. Jediným omezením je, že skořici by se pro jistotu měly vyhnout děti do 6 let a těhotné ženy. Doporučuje se také konzumovat cejlonskou skořici , nikoliv čínskou, protože cejlonská skořice neobsahuje látku kumarin, která je ve vyšších dávkách škodlivá pro játra.

Byl tento článek užitečný? Podělte se o něj se svými přáteli