Jak snadno odstranit bílé žilky z kuřecích prsou? tento trik pomohl tisícům lidí

0
(0)

Dalibor , 18. 06. 2024

Podívejme se na běžný masný výrobek, jakým jsou kuřecí prsa: čisté maso, které musíte pouze nakrájet nebo připravit jako celek. 

Máme pro vás skvělý trik

Nic není dokonalé a platí to i v oblasti gastronomie. Naučíme vás, jak se zbavit šlach, které se vyskytují v mase a nabídneme vám vynikající recept na kuřecí prsa.

Začneme samozřejmě zlepšovákem a až potom přejdeme na samotný recept. Máte před sebou kuřecí prsa a jasně na nich vidíte bílou žilku, která prochází celým masem. Toto je šlacha a musíte se jí zbavit. Můžete si samozřejmě vzít nůž a začít ji řezat, nebo to můžete udělat docela jinak.

Budete potřebovat papírovou utěrku a vidličku. Nejprve si z masa uvolněte část šlachy, abyste ji mohli chytit. Nyní ji prostrčte mezi hroty vidličky uprostřed, uchopte ji papírovou utěrkou a začněte táhnout. Hotovo! Maso zůstalo na svém místě, ale šlacha vyšla ven! Podívejte se, jak to dělá Mendy Klenz, která přišla s tímto trikem.

Jak jednoduše odstranit bílé žilky z kuřecího masa

Prsa jsou připraveny pro okamžitou přípravu. Zde je jednoduchý recept na to, jak si na pánvi udělat šťavnaté maso doslova za dvacet minut. Během této doby můžete k masu připravit přílohu v podobě kaše nebo chutného zeleninového salátu ...

Potřebujete:

  • 2-3 kuřecí prsa (600 g)
  • 1 citrón
  • 1 čl sladké mleté ​​papriky
  • Špetka sušeného česneku v prášku
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

Opláchněte si prsa a nakrájejte je na poměrně velké plátky silné asi 20 milimetrů. Vložte je do misky, přidejte do nich koření a trochu vytlačené šťávy z rozřezaného citronu.

Mezitím si na sporáku rozehřejte pánev s rostlinným olejem. Výhodou je, že maso nemusí být marinované, stačí, jak ho promícháte a můžete ho trochu pomačkat.

Přemístěte plátky do horké pánve a opečte na každé straně dvě až tři minuty, neměli byste snižovat intenzitu ohně. Sledujte maso, v opačném případě se může vysušit. Pečené kuřecí prsa jsou připraveny ke konzumaci!

Pro přípravu používejte své oblíbené koření, připravujte celé prsa, případně jejich řežte na menší kousky, ale co je nejdůležitější, nezapomeňte odstranit šlachy.