Jako dítě jsem nesnášel ryby a nechápal, proč je všichni zbožňují. Voňavá rybí polévka pro mne byla nevábná, červené rybí sendviče byly nejhorší svačinou a smažené filety jsem nemohl cítit. Postupem času se vše obrátilo vzhůru nohama. Teď ryby prostě zbožňuju, ale donedávna mi dělalo velký problém základní těsto na obalování.
Samotná ryba, je vždy šťavnaté a chutná. Ale vzhled, upřímně řečeno, nechával hodně na odiv. Je možné podávat kousky neznámé barvy a tvaru, ploché a celkově nevábné? Odpověď je jasná. Proto jsem dlouho hledal recept na dokonalé těsto. Ukázalo se, že nejde o recept, ale o pořadí, v jakém ingredience smícháte, a o způsob přípravy ryby.
5 pravidel pro dokonalé těsto
Pouze jednotná konzistence
Než začnete míchat ingredience na těsto, poradíme vám: Mouku nasypte do mísy a vodu nebo mléko přidejte až poté. Přísady rychle promíchejte obyčejnou vidličkou. Počáteční objem by měl být malý. Pak nebudou žádné hrudky.
Postupně přidávejte ostatní ingredience: vejce a trochu více mléka pro bohatší chuť. Ideální těsto by mělo být husté a lepkavé, připomínající zakysanou smetanu.
Přidejte droždí
Do těsta na chleba nebo rohlíky se skutečně přidává droždí, ale do těsta... Díky tomu je nadýchanější a kousky ryby se zdají větší, nadýchanější. Těsně před přípravou těsta přidejte do mouky trochu sušeného droždí nebo špetku jedlé sody, pokud doma droždí nemáte.
Použití koření
Dokud jsem toto tajemství neznala, vždy jsem do těsta přidávala špetku soli. Teď mám gastronomický trik: chilli papričky, kardamom a mletý muškátový oříšek dodají rybě v těstíčku ještě lepší chuť.
Správná příprava ryb
Bezprostředně před grilováním namočte kousky ryby na 50 minut do mírně osolené vody. Během vaření se sůl z ryby vsákne do moučného povlaku, takže pokrm bude zaručeně dokonalý.
Voda s jedlou sodou
Stačí 1 polévková lžíce, pak bude samotné těsto nejen vzdušné, jako v případě droždí a jedlé sody, ale také nemastné. Hospodyňky, které tuto metodu pravidelně používají, tvrdí, že kůrka je dokonale zlatavá.
Recept na rybí těsto s mlékem
- Je to základ a podle našich tipů můžete přidávat jedlou sodu, sodu nebo droždí (podle vlastního výběru).
- Vejce a mléko ušlehejte.
- Přidejte koření podle chuti a dochuťte sušenými bylinkami.
- Mouku nasypte do samostatné misky.
- Jemně vlijte vaječnou směs do mouky a šlehejte, dokud nevznikne hladká hmota.
Rybí filety namočte na 5 minut do těstíčka a poté je smažte na rostlinném oleji.
Tento recept používám doma. Rád si vybírám koření podle svého výběru a přidávám nasekané bylinky. Pokud chcete, aby byla ryba slavnostní, nešetřete bylinkami.
Zdroj: sovkusom.ru