Trik, jak obalit sýr tak, aby vám nikdy nevytekl? Sýr je pak ještě chutnější!

0
(0)

Dalibor , 20. 10. 2022

Ráda bych se podělila o skvělou fintu při obalování sýra, aby vám během smažení nevytekl.

Na začátek bych chtěla poznamenat, že používám obyčejnou cihlu, žádné speciální sýry, jednoduše obyčejnou cihlu a tento postup. Mám to léta osvědčené a budu velmi ráda, pokud to pomůže i vám.

Jak na to?

Není to žádná věda, vše, co musíte udělat je vynechat mouku.

Potřebujeme:

Sýr cihla (čím vyšší obsah tuku, tím lépe)

Strouhanka

vejce

Sůl podle chuti

Pokud si neumíte představit obalovat bez mouky, použijte polohrubou a ne hladkou

Postup:

Dobře vychlazený sýr (klidně ho dejte na pár minut i do mrazničky).

Potom obalíme vejce, strouhanka, vejce a strouhanka.

Šup do oleje a smažíme jako obvykle. mně se to skvěle osvědčilo.

Mám to z jídelny ještě před rokem 1989 a praktikuji dodnes. 

Další triky

Do vody, ve které vaříte rýži, dejte i 1 lžíci octa – rýže zůstane bílá a sypká.

Špetka soli přidaná před koncem vaření dodá nápoji jedinečné aroma a chuť.

Když namáčíme fazole, namáčíme vždy do minerálky – fazole se uvaří mnohem dříve.

Přidáte-li trochu mléka do zakysané smetany , v omáčce se nesrazí.

Pokud vám zvýšila rajčatová pasta a chcete ji ochránit před plísní, nasypte na vrch trochu hořčičného prášku.

Červenou řepu nevařte ve vodě, ale pečte ve slupce v alobalu . Při takové úpravě je řepa nejzdravější.

Do sklenic s nakládanými okurkami dejte i pár listů amarantu – okurky budou lepší chuť a zůstanou křupavé.

Majonézu můžete snadno nahradit zakysanou smetanou, ve které rozmícháte 1 natvrdo uvařené žloutko a čajovou lžičku hořčice .

Zabránit tomu, aby se tuk přepaloval a zapáchal můžeme pomocí obyčejné mrkve. Vložte do tuku 3-4 kolečka .

Maso je před obalováním dobré pokapat citrónovou šťávou .

Maso změkne, bude chutnat lépe a eliminuje se i zápach při smažení.

Vynikajícím bojovníkem proti zápachu při smažení je také trik při přípravě trojobalu.

Do vajíčka přidejte mléko, několik kapek citrónu a také pivo .

Maso bude mít méně cholesterolu a tím pádem nebudete cítit při smažení typický zápach.

Před smažením namočte filé do perlivé minerálky 

Ryba se rozmrazí mnohem rychleji (čas rozmrazování se zkrátí až o polovinu) a bude ještě jemnější a chutnější. Já používám k přípravě zapékaných filé i smažených filé .

Minerálku přidávám i do těstíčka na obalování řízků, do palačinek a když namáčím fazole, namáčím vždy do minerálky – fazole se uvaří mnohem dříve.

Chcete-li opravdu nejlépe smažené filé, do strouhanky na obalování přidejte i mleté ​​ořechy.

Sýr vám nevyteče – základem je sýr, který má vyšší obsah tuku – minimálně 30 %. Dříve, než se pustíte do obalování, vložte sýr na 10 minut do mrazáku . Po obalování se doporučuje dát ještě na pár minut do chladničky.

Při obalování tento krok určitě dodržte: sýr obalte 2x – máte tak jistotu, že vám nevyteče.

Aby mělo kuře zlatou kůrku , podlévejte ho během pečení tmavým pivem – zároveň mu to dodá i na skvělé chuti.

Chcete nadýchanější palačinky ? Přidejte do těsta perlivou minerálku nebo trochu rumu .

Chcete-li získat perfektně ušlehaný sníh , bílky musí být dobře vychlazené.

V případě žloutků je situace opačná – vyhovuje jim pokojová teplota.

👍 Tento návod je užitečný