Silná domácí očista těla za 10 dnů: Uleví játrům, posílí imunitu a má omlazující účinky

4.8
(52)

Dalibor , 28. 09. 2022

Prvním znakem unavené nebo toxinům zatížené jater je letargie, ospalost a apatie. Mohou se vyskytnout i bolesti hlavy, podrážděnost a nervozita. I poruchy trávení, jako jsou zažívací potíže, zácpa, nadýmání a plynatost, mohou být příznaky propracované jater.

Jaterní dysfunkce vede téměř vždy k kožním problémům. Mohou se vyskytnout vyrážky a akné.

Po této kúře se celé tělo bude cítit lépe - platí, že pokud v pořádku, daří se celému tělu. Tato kúra kromě toho pomáhá srdci, bojuje proti kašli a řeší i další problémy vašeho těla.

Potřebujeme:

  • 1 kg celeru s natí
  • 200 g čerstvého křenu
  • 3 citrony
  • 150 g medu
  • 50 ml domácí pálenky

Postup:

Ideální je použít celer s natí. Měli byste vědět, že listy celeru mají vynikající stimulační účinky na nervový systém! Takže omyjte a nadrobno nakrájejte celerové listy a stonky. Kořen očistěte a nastrouhejte na struhadle, nebo přes mlýnek.

Totéž proveďte s kořenem křenu. Vložte nakrájenou zeleninu do velké skleněné nádoby. Přidejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a promíchejte. Přimíchejte med a dobře promíchejte .

Na konci dejte alkohol a dobře promíchejte. Nádobu pevně uzavřete a nechte zeleninu 3 dny odležet .

užívání:

Konzumujte 1 polévkovou lžíci, 3 krát denně, nejlépe po jídle . Přípravek uchovávejte studený v chladničce. Aby byla tato kúra ještě úspěšnější, vzdejte se na pár dní masa a jiných živočišných produktů.

Místo toho můžete jíst ryby, mořské plody, čerstvou zeleninu, ovoce, obiloviny a zelené bylinky. Vyvarujte se konzumaci smažených jídel, uzenin, tuků a zpracovaných nebo konzervovaných výrobků, pokud je to možné.

Užívejte alespoň 10 dní.

Omezte konzumaci alkoholu a kávy , která zhoršuje funkci jater.

Toto macerování celeru, křenu a citrónové šťávy také pomůže při hubnutí, pokud se zohlední stravovací doporučení. Stejně důležité je cvičit každý den nebo dokonce mít cvičební program.

Fytoterapeut Ovidiu Bojor oceňuje, že kořen křenu je prospěšný při kardiovaskulárních problémech, jako je hypertenze, angina pectoris nebo bolestivé ischemické choroby srdce a má pozitivní vliv na plíce. Pomáhá také při bronchitidě, nachlazení, chřipce a zápalu plic.

Celer je užitečný i při kašli . Ale především to tělo omlazuje a revitalizuje.