Návod, jak si v pohodlí domova za pouhé 4 minuty vybělit zuby a odstranit zubní kámen i povlak

4.2
(53)

Tomáš , 23. 07. 2019

Obrovským tajemstvím pro každého z nás je slavný Hollywoodský bílý úsměv. Normálně má jen velmi málo jedinců bílé zuby, takže většina z nás bojuje se zažloutnutím, povlakem a zubním kamenem. Každý ví, že zářivý úsměv mu může dopřát odborník, ale za velké množství peněz, proto vám přinášíme tento skvělý návod.

Zářivě bílý úsměv

Při bělení zubů u odborníka nebo i doma je důležité být velmi opatrný. Při nesprávné manipulaci můžete poškodit sklovinu zubu. Představíme vám několik domácích triků, jak vybělit své zuby v pohodlí domova. 

Aloe Vera

Využití gelu z aloe vera rostliny může být velmi funkční v bělení zubů. Gel z této rostliny dokáže zuby vyčistit zubní kámen a zuby dokonale očistit a vybělit. Smíchejte ½ lžičky jedlé sody, lžičku aloe vera gelu, 10 kapek citronové šťávy a 4 lžičky rostlinného oleje. Naneste na zubní kartáček a jemně točte kolem povrchu zubu. Netlačte na zubní kartáček.

Jedlá soda

Jedna polévková lžíce jedlé sody skvěle vytlačí plak ze zubů, kterého se nedokážete zbavit pomocí zubní pasty ani pevným zubním kartáčkem, po 10 minutách čistění. Jedlá soda vaše zuby dokonce vybělí hned o několik odstínů. Ideálně si vytvořte z jedlé sody a vody pastu, kterou naneste na kartáček a jemně vyčistěte zuby. Pohyby musí být velmi jemné, protože soda by mohla poškodit vaše zuby. 

Pomeranč

Účinné čistění a bělení zubů také dokáže zprostředkovat pomerančová kúra. Ukrojte proužek pomerančové kúry a ten držte ve svých ústech alespoň 10 minut. Poté si zuby vyčistěte běžným způsobem. Pomerančová kúra také skvěle funguje při ničení bakterií v ústech, díky čemuž osvěží váš dech.