Trápí vás bolest zad? Komplexní cvičení, které pomohou už za pár dní namísto injekcí nebo pilulek

4.8
(67)

Tomáš , 08. 07. 2019

Dnešní způsob života je velmi rychlý a mnoho z nás si v dnešní době našlo sedavé zaměstnání. Díky rychlému plynutí času, často zapomínáme na podstatný a velmi důležitý pohyb, které naše tělo potřebuje. Pokud tělo nedostane dostatek pohybu, objeví se nepříjemné bolesti a to většinou v oblasti zad. Díky těmto cvikům se ale těchto bolestí můžete snadno zbavit.

Bolest zad

  • Sedavé zaměstnání
  • Držení těla
  • Stres

Díky těmto faktorům se velmi často objeví bolesti v oblasti zad od shora až dolů.

Komplexní cvičení

Pokud vás takové potíže postihnou, je nejlepším řešením začít s komplexním cvičením, které vašim zádům pomohou uvolnit bolest a do budoucna ji předcházet. 
Toto cvičení je ideální pro všechny, kteří nemají každý den 2 hodiny času trávit na sportovních lekcích.

Díky cvičení protáhnete tyto oblasti:

  • Hlava
  • Ramena
  • Krk

Jóga pro páteř

Tento komplex cviků je speciálně přizpůsobený bolestem krku a zad. K provedení těchto cviků budete potřebovat podložku, protor a klid, 10 minut času a chuť odstranit bolest.
Ideální doba pro toto cviení je ráno než vyrazíte do práce nebo večer, když se z práce vrátíte.
Cvičení si můžete zpříjemnit i příjemnou poklidnou hudbou, díky které dokážete relaxovat.

Cvik 1 

Posaďte se do výchozí lotosové pozice, kdy překřížíte nohy do tureckého sedu a ruce položte na nohy. Krk a hlavu protáhněte směrem nahoru. Hlavu nahýbejte v úhlu 45 stupňů doprava a doleva.

Po několika opakování hlavu otáčejte vpravo a vlevo. Cvičte pomalu a dýchejte. 
Na závěr položte své ruce na temeno hlavy a přitlačte ji lehce na hrudník.

Cvik 2

Pro tento cvik zůstaňte ve stejné pozici, ale tentokrát hlavou pohybujte směrem dopředu a dozadu. Konkrétně k hrudníku a vzhůru. Na temeno hlavy přiložte ruce a vahou rukou přitlačte hlavu k hrudníku. 


Následně přiložte dlaň k hlavě ze strany a hlavu tlačte jemně proti dlani. Opakujte i na druhou stranu. 

Cvik 3

Zůstaňte v lotosovém sedu a své tělo předkloňte dopředu k nohám. Během předklonu vytvořte páteří pohyb vlny, stejně jako na obrázku.
Soustřeďte se, aby hlava udělala pohyb na závěr.

Následně položte ruku na protichůdné rameno a setrvejte v pozici alespoň 10 vteřin. Cvičení opakujte i na druhou stranu.

Cvik 4

Stle seďte ve výchozí pozici a spojte dlaně pomocí prstů. Ruce zdvihněte nad hlavu. Bradu pusťte k hrudníku a ramena uvolněte k uším. Tuto pozici udržte 1-2 minuty. Hluboce dýchejte. 

K tomuto cviku musíte vstát z pozice lotosu a postavit se na chodidla. Poté si na nohou klekněte a ruce dejte za hlavu. Hlavu následně tlačte mezi kolena. Hlavu a krk uvolněte. 

Závěr

Pokud budete toto komplexní cvičení provozovat pravidelně, ucítíte rychlou úlevu od bolesti a dalším bolestem se dokážete vyhnout.