Unikátní zálivka pro dokonalou úrodu rajčat. Stačí do vody na zalívání přidat jednu ingredienci na pečení a nebudete věřit vlastním očím

4.8
(73)

Tomáš , 07. 07. 2019

Přirozeně sbírané rajčata z vlastní zahrady jsou samy o sobě delikatesou. Přesto nerostou vždy tak, jak si přejeme. Představujeme vám ty nejlepší návody, díky kterým budou vaše rajčata prosperovat.

Pěstování rajčat

Česnek

Možná to zní poněkud bláznivě, přesto je tomu skutečně tak - česnek pečuje o rajčata. Dokonce i dost na to, aby pomohly posílit jejich stonky jako nic jiného. Vše, co potřebujete, je pět částí česneku a asi litr vody s vysokou teplotou.
Drcený česneksmíchejte s litrem teplé vody (ne vařící se). Dejte směsi šanci ůsobit v každém případě dvacet minut, kde slunce svítí nebo je blízko k radiátoru. Tento koncentrát používejte opatrně - lžíce této směsi na litr vody je dostatečná. Získáte ideální obvar, který výrazně podpoří vaše rajčata.

Kvasinky a droždí

Jsme zvyklí vidět droždí v kuchyni při přípravě nějaké sladké dobroty. Ty by mohly být ohromeni, že můžete využít droždí dobře na vaší zahradě. Tento typ hnojení rajčat je nejen velmi levný, ale také velmi účinný.
Budete potřebovat 100 gramů droždí, 3 litry vody (bez chloru) a velkou část lžíce cukru. Nastavení tohoto běžného kompostu je jednoduché. Kvasinky se nechají rozpadat ve vodě a zahrnují cukr. Směs nechte asi 30 minut odpočívat na teplém místě - během této doby se však musí několikrát třepat.
Perfektní použití je jednou měsíčně jako zálivku. 

Skořápky vajíček

Vaječné skořápky jsou bohatstvím pro zahrádku. Jako kompost je pro vás cenný především s ohledem na to, že:

  • Obsahují velké množství vápníku
  • Je to perfektní odpad
  • Znemožňují hnolobu květů

Uspořádání kompostu je navíc zcela jednoduché. Měli byste prostě rozbít skořápky a zalijeme 3 litry teplé vody. Směs by měla být ponechána na odpočinek v každém případě 2-3 dny. Nezapomeňte však během této doby míchat směs normálně. Zalévejte rajčata dvakrát za měsíc směsí.

Káva

Je pravda, že mnoho lidí jsou obdivovateli mleté kávy a váš den by bez něj neměl správný začátek. V tomto bodě budete bezpochyby spokojeni s tím, že kávové zrna, které by se nějakým způsobem dostaly do odpadu, mají mnoho různých použití - kromě jiných věcí, jako velký domácí kompost.
Kompost kávových zrn podporuje vývoj rostlin a mezitím jim dává spoustu doplňků. Mezitím se jedná o nejméně obtížnou instanci každého z našich tipů - jednoduše přidejte kávovou sedlinu. V té chvíli se můžete s radostí dívat, jak se vaše rajčata vynášejí.