6 vyzkoušených receptů proti stárnutí a vzniku vrásek. S vaší pokožkou se stanou zázraky

4.4
(72)

Tomáš , 12. 07. 2019

Možná není žádného člověka, který by se nějakým způsobem nesnažil oddálit náznaky stárnutí na svém těle a tváři. Vrásky jsou nejzákladnější stárnoucí prvky pod očima, kolem úst, přes horní ret, na obočí nebo mezi obočí. To jsou místa, kde je kůže nejzatěžovanější.

Stárnutí a vrásky

Zatímco se mnozí rozhodnou podstoupit nejrůznější velmi drahé procedury, je potřeba si uvědomit, že existuje mnoho přírodních pomocníků, kteří naši pleť dokážou udržet déle mladistvou.

Charakteristické techniky jsou navíc stále dražší a drastičtější. Například botox sice pleť krásně vypne, ale po čase botox odezní a na pleti se objeví o to víc vrásek.  Takže dnes vám prozradíme 6 domácích metod, které vaši pokožku a pleť zázračně omladí.

Pískavice

Živiny a minerály nalezené v pískavici zaručují, že vaše pokožka zůstane výborná a bez vrásek velmi dlouhou dobu.

Jak na to?

Vezměte spoustu semen pískavice. Rozdrťte je v mlýnku na pepř. Přidejte trochu vody a smíchejte do formy tuhé pasty. Pastu nechte na obličeji působit několik minut nebo i hodin. Ke konci spláchněte směs z obličeje vlažnou vodou. Postup opakujte, dokud nebudete spokojeni s výsledkem.

Růžová voda, citronová šťáva a glycerin

Růžová voda má skutečně příznivé důsledky pro pokožku, což umožňuje pokožce, aby neztratila svou kvalitu. V tomto vzorci je růžová voda spojena s dalšími dvěma látkami, například citronovou šťávou a glycerinem.

Jak na to?

Vezměte 2 čajové lžičky růžové vody, 1 lžičku citronové šťávy a 1 čajovou lžičku glycerinu. Smíchejte tyto 3 upevňovací prvky ve skleněné misce. Pokud máte jemnou kůži, přidejte 1 až 2 polévkové lžíce čisté vody (protože citrónová šťáva může zčervenat kůži). Použijte vatový tampon, abyste jej mohli aplikovat na kůži a zpětně ji otřete. Metodika se nejlépe provádí v předešlém nočním čase spánku a opakujte ji několikrát týdně.

Jogurt

Jogurt obsahuje velké množství kyselin, které urychlují regeneraci poškozených kožních buněk.

Jak na to?

Vezměte 1/2 sklenice jogurtu (ideálně neslazeného) a aplikujte přímo na obličej. Nechte jej asi 30 minut. Poté omyjte jogurt vodou. Postup opakujte, dokud nebude dokončen ideální výsledek.

Med a olivový olej

Olivový olej obsahuje několik zcela významných živin pro kůži, které bojují proti vráskám. Tento vzorec navíc obsahuje med, který skvěle doplňuje olivový olej pro boj s vráskami.

Jak na to?

Vezměte 1 lžíci olivového oleje a 1 lžíci medu.
Úplně smíchejte oba tyto prvky. Jemně vetřete směs do kůže pomící konečků prstů. Nechte ji 10 až 15 minut, v tomto okamžiku si opláchněte kůži vodou a čistícím prostředkem. Metodu opakujte 2x denně, dokud nezískáte ideální výsledek.

Papája

Obsahuje několik v řadě látek prevence rakoviny pro zdraví pokožky.

Jak na to?

Papáju nakrájejte na kousky. Pomocí mačkadla na brambory, vytvořte kaši. Naneste tuto směs přímo na obličej a nechte jej asi 20 minut. Nakonec si umyjte obličej vlažnou vodou.

Jablečný ocet

Jablečný ocet obsahuje lámavé látky, které mají dopady na kůži a snižují výskyt vrásek. Kromě toho, octa jablečné šťávy udržuje správné pH vaší pleti.

Jak na to?

Vezměte 1 dcl octa z jablečné šťávy a 2 dcl čisté vody a promíchejte. Vyprázdněte směs do láhve s rozprašovačem a naneste na obličej. Kůži pomocí prstů masírujte. Nakonec si umyjte obličej vlažnou vodou. Několikrát týdně znovu opakujte tuto techniku, abyste se vyhnuli vráskám na dlouhé trase.