Perfektní finta s pečícím papírem: Dejte ho na plech takto, těsto bude chutnější a upeče se rychleji!

0
(0)

Dalibor , 15. 11. 2019

Pokud rádi pečete domácí dobroty, pečící papír je iu vás doma určitě nezbytnou výbavou. Díky papíru zabráníte pripáleninu těsta na plech a zároveň plech zůstane čistý a je mnohem jednodušší, po pečení ho vyčistit.

Přemýšleli jste však o tom, že pečicí papír lze nepoužíváte tak, abyste s ním získali při pečení získali maximum? Možná se dokonce i vám stalo, že se papír během pečení začal nepěkně zapáchat nebo se na některých místech dokonce spálil (zápach snadno otráví pokud pečivo). Případně lze pozorujete, že pokud použijete papír trvá pečení vždy jaksi déle, případně jídlo není dostatečně propečené? Věděli jste, že stačí znát malou fintu šikovných hospodyněk a při pečení s papírem bude pečivo jemnější, vláčnější a čas pečení bude kratší?

Vyzkoušejte to takto!

Prvním krokem je namísto uložení suchého papíru na suchý plech, papír nejdříve trochu navlhčit. Díky této malé změně zajistíte, lepší udržení teploty během pečení a tedy budete potřebovat méně času, než jste zvyklí. Navíc po upečení bude mnohem jednodušší odlepit měkké těsto od papíru.

Druhým krokem je pečící plech navlhčit trochou vody. Pečící papír pokrčíme v rukou a pak narovnáme na navlhčený plechu. Podle hospodyněk je díky tomuto triku pečivo po upečení jemnější a tedy i chutnější. Zároveň se dobře propeče na všech místech.

Jak ještě využít pečící papír?

Nádherné zdobení dortu

potřebujeme:

  • pečící papír
  • 1 až 2 tabulky čokolády.

Čokoládové zdobení je nejlépe tehdy, když je povrch dezertu rovný. Pokud je koláč pokryt tmavou čokoládou, zvolte bílé zdobení a naopak, ozdoby tak krásně vyniknou. Na začátek nakrájejte čokoládu na malé kousky a umístěte ji do suché misky nad vodní páru, abyste ji roztavily. Dávejte pozor, abyste ve směsi neměli hrudky, protože s těmi se nebude dát pracovat. Čokoládu neustále mícháme, abychom získali homogenní hmotu.

Existuje několik typů dekorace. Nejprve si vytvoříme kapsu na zdobení z pečícího papíru - to je úplně nejlepší pomocník. A uděláme jen skutečně malilinký otvor na čokoládu. Roztavenou čokoládu nalijeme do kapsy a kreslíme, jak klasickým perem. Čím menší je dírka na tašce, tím více dokážeme. Začneme kreslit vzory pomalým stlačováním sáčku na pečení.

Ti, kteří nemají se zdobením žádné zkušenosti, největší pomoc mají právě v papíru na pečení. Položte ho na papír, na kterém vytištěn libovolný vzor. Obkreslete, nechte zatvrdnout a potom jednoduše přeložte na Trot - samozrejeme opatrně, ale nezapomeňte, že nedokonalosti se dají opravit pomocí roztáté čokolády.

Ztuhlou čokoládu oddělíte od papíru čepelí nože a pak už jen přiložíte na část dortu, kterou chcete vyzdobit.

Následující metoda není nejjednodušší, ale stojí za vyzkoušení - efekt je úžasný. Budeme potřebovat umyté a usušené lsity. Nejprve nakrájejte čokoládu, dejte nad vodní páru, rozpusťte a naneste ji na čistý, suchý list pomocí štětce. Dejte čokoládové listy do lednice na jednu hodinu a pak opatrně odstraňte z listů.

Nejlehčí dekorací je pavučina, která může být vyrobena z bílé nebo tmavé čokolády. Vytvořte si trychtýř z papíru na pečení a proveďte tento jednoduchý vzor na povrch dortu - jednoduché a velmi efektní.

Nyní bychom vám chtěli představit několik fotografií s dekoracemi z čokolády a papíru na pečení. Jednoduše fantastické!

Jak využít pečící papír v domácnosti?

Už nikdy více nebudete čistit připálený toastovač a odlepení teflon!

Stačí, když dovnitř toustovače vložíte kousek papíru tak, aby se pečivo vůbec povrchu nedotýkalo. Jednoduše zavřete a připravte jako obvykle -jediný rozdíl je ten, že musíte nechat péct trochu déle, aby se pečivko zapekly dokřupava. Pak stačí vybrat is papírem a hele - žádný roztočený sýr, připálené zbytky a toastovač je stále jako nový!

Každá pánev bude mít v momentě nepřilnavý povrch a nepotřebujete žádný tuk

Pokud nemáte k dispozici nepřilnavou pánev, příprava některých tipů pokrmů může být problémem. Neustále hlídání na to, aby se jídlo nepřipálilo, však již nemusí být vaším případem. Přinášíme vám jednoduchý trik, který používají při přípravě pokrmů i špičkoví šéfkuchaři. Jediné, co musíte udělat je položit na povrch kterékoliv pánve obyčejný papír na pečení. Ujistěte se, že to skutečně funguje!

Jednotka na čištění

Můžete jím perfektně vyčistit otvírače na konzervy. Papír jen vložte tam, kde vkládáte okraj konzervy a několikrát otočte. Kromě toho, že ho účinně vyčistíte, voskový povrch zabrání rychlému nahromadění dalších nečistot.

Ochrání před vodním kamenem a zaschlými kapkami vody - baterie budou lesknout jako nikdy!

Voskovaný papír na pečení se dá použít i udržení krásného lesku vodovodních baterií. Stačí, když čistou baterii přetřete papírem. Vosk na nich vytvoří ochrannou vrstvu, která odolá vodě. Podobně ochrání povrch před korozí.

Co ještě dokáže?

Při zaseknutém zipu stačí, pokud přejděte voskovaným povrchem po zipu z obou stran a zip se bude zcela snadno zavírat i otevírat.

Zabalte sýr i slaninu do papíru na pečení - budete se divit, jak dlouho vám vydrží tyto potraviny v chladničce čerstvé.

Skvělý na rozdělání ohně

Pokud máte doma pečící papír, nepotřebujete žádný jiný pomocný prostředek na rozdělání ohně. Navíc, papír hoří pomalu a spolehlivě, nemusíte se proto obávat o teplo vašeho rodinného krbu.

Dejte ho do mikrovlnky

Než dáte do mikrovlny jídlo, přikryjte ho pečícím papírem. Zabráníte tak případnému stříkání a znečištění vnitřku mikrovlnky.

Ochrání tkaniny

Pečící papír ochrání látku před vlhkostí a vyblednutím. Zabalte do něj svou oblíbenou prádlo nebo drahocenné kusy tkanin. Papír perfektně ochrání látku.

Krásná dekorace