Jak se rychle a účinně zbavit nehtové mykózy v pohodlí domova? Snadný návod

4.7
(68)

Tomáš , 13. 06. 2019

Pokud vás trápí nehtová mykóza, jste na správném místě. Máme pro vás domácí lék, který si vytvoříte sami a téměř nic nestojí. V případě, že tento problém přehlédnete, může se stát, že se vaše mykóza nehtů zhorší a těžko se  následně likviduje.

Mykóza nehtů

Mykóza se projevují jako bílé nebo nažloutlé skvrny na okrajích nehtů. V pokročilejším stádiu se kontaminace šíří do nehtového lůžka pod nehtovou destičkou, v tomto okamžiku se nehet zahušťuje, praskne a narůstá a stále kontaminuje další nehty. Navíc, mykóza, spolu s mikroskopickými organismy často nepříjemně zapáchá, pálí a nepříjemně svědí.

Přírodní pomocník

Naštěstí existuje několik běžných prvků, které vám usnadní se rychle mykózy zbaví, účinně a bez nutnosti užívat chemické léky. 

Jablečný ocet

Neexistuje žádný přesvědčivý důvod představovat vám kvalitu octa. Je cenný v mnoha kruzích života. Jak s ní napravit mykózu nehtů?

Vytvořte směs jablečného octa 1:2 s teplou vodou. Tuto směs vlijte do vhodného lavoru a nechte nohy absorbovat živiny po dobu 20 minut každý den. Buďte trpěliví a uvidíte, že mykóza nehtů nebude již dlouho trvat.

Rostlinný olej z čajovníku

Některé státy tvrdí, že nejlepší lék na mykózu nehtů je olej z čajovníku, obvykle známý jako tea tree olej. Je ideální využít 100% čajovníkový olej nebo jeho směs s kokosovým olejem, pokud je vaše pokožka citlivější. Kartáčujte ovlivněnou oblast mykózou a nechte ji 10 minut působit. Můžete třikrát denně tento postup opakovat, dokud neuvidíte ideální výsledek. Tea tree olej je také úžasný pro různý vývoj kůže. 

Oregano - olej

Oreganový olej má navíc antiplísňové vlastnosti. Olej smíchejte v poměru 2:1 s olivovým olejem. Naneste tuto směs olejů na ovlivněný nehet mykózou a nechte v každém působit látky po dobu třiceti minut. Opakujte tento postup i několikrát denně.

Závěr

Víte, že mykóza na nohou ovlivňuje muže výrazně častěji než ženy? Důvodem je možná způsob nošení bot, kdy muži nosí častěji uzavřené boty a nohy se více potí. Mykóza se z tohoto důvodu často objevuje a také vrací. Pokud se mykóza objeví znovu, je nutné opakovat návody uvedené výše a mykoźy se opět zbavit.