Každé ráno na prázdný žaludek snězte 2 plátky slaniny. Tělo vám bude děkovat

0
(0)

Tomáš , 23. 05. 2019

Jan Kwasniewski - známý polský výživový poradce a terapeut, který vyvinul zajímavý energetický systém na hubnutí čímž by se podlomila všechny osnovy dietologie. Kombinuje v něm zdravé a chutná jídla bez omezení. Na rozdíl od svých kolegů, neklade tabu na tuky, právě naopak, doporučuje jejich zahrnout do stravy. Stojí za zmínku, že dotyčný muž se v oboru zdravé výživy pohybuje již více než 30 let.

Základní principy tukové diety

Pokud chcete vědět, jak může být takové stravování užitečné a prospěšné při hubnutí, přečtěte si následující článek.

Cíl

Diety

Je určena lidem s problémem cukru v krvi, onemocněním jater nebo kardiovaskulárního systému. Kwasniewski ujišťuje, že jídelníček jím navržený, dokáže nejen pomoci se ztrátou kilogramů, ale také i zlepšit fungování vnitřních orgánů.

Hlavní doporučení

Závěry odborníka spočívají v 2 jednoduchých pravidlech, díky kterým se organismus přestaví na dobře fungující stroj.

Pravidlo č. 1 - Člověk by se měl soustředit na to, že něco konzumuje a zároveň by měl být v tichém a klidném prostředí. Nemluvte, nedívejte TV, nečtěte. Je třeba eliminovat všechny znepokojující faktory.
Pravidlo č. 2 - Důležitým aspektem je i odpočinek po jídle. Měl by se pohybovat mezi 15 až 30 minutami. Větší fyzická aktivita (např. Cvičení) se doporučuje až 2 hodiny po jídle.

Jídelníček

Jídlo by mělo sestávat z bílkovin a tuků živočišného původu. Jedná se o různé druhy mas, slaniny, či vnitřnosti. Vylučte nebo omezte konzumaci ovoce a zeleniny, protože obsahují hodně vody a přetěžují organismus nadměrnou prací.

Autor také doporučuje, aby se člověk vzdal pečiva ze pšeničné mouky. V jídelníčku by se mělo nacházet: 5-8 vajec denně, slanina, maso a masné výrobky, tučnější mléčné produkty (sýr, smetana), škrobová zelenina a trochu těstovin.

Snídaně: smaženice nebo omeleta na slanině, krajíc čerstvého chleba a pohár sladkého čaje. V tomto případě se chléb může potřít olejem, vytvořeným při smažení slaniny.

Oběd: 150 g masa, osmaženého ve strouhance, vařené brambory, nakládaná zelenina.

Večeře: tučné mléko nebo smetana, palačinky se šlehačkou.

Polský dietolog nestanovuje žádnou konkrétní dobu diety. Tvrdí, že je třeba jíst, když se chce. Množství ingrediencí se přizpůsobuje v závislosti na preferenci člověka. Na posílení účinku si každé ráno (po dobu 10 dní) dopřejte nalačno plátek slaniny.

Samozřejmě, každý člověk je jiný, proto tento systém stravování může a nemusí fungovat. Vždy poslouchejte své tělo, protože někdy jen ono ví, co je pro vás nejlepší.