Po přečtení tohoto článku, budete chodit spát každou noc už jen s cibulí v ponožkách

4.5
(49)

Dalibor , 21. 12. 2019

Čínská medicína věří, že nohy a zvlášť chodidla jsou jednou z nejdůležitějších částí těla ovlivňujících zdraví. Je tomu tak proto, že jsou nervovými zakončeními, nazývanými též meridiány, spojené se všemi vnitřními orgány. Na druhé straně, cibule i česnek mají silné antibakteriální a perfúzní účinky.

Chodila a cibule

Když tedy spojíte významnou roli chodidel s vlastnostmi cibule, získáte tak ideální recept na levnou a jednoduchou detoxikaci.

Ačkoli ne každý věří na meridiány a čínskou medicínu, faktem je, že všechno je propojené nervovým systémem - a v to věří každý.

Jak to celé funguje

Na chodidlech se nachází přibližně 7000 neuronových zakončení (meridiánů), které jdou přímo do vnitřních orgánů. Jde o velmi důležité zakončení, které jsou často ignorovány, protože celý den nosíme boty. A tak tyto nervy nejsou stimulovány tím správným způsobem. To je mimo jiné důvodem, proč je ideální chodit naboso po písku či po nerovném terénu, například po trávě .

Dalším výborným způsobem, jak docílit stimulaci uvedených nervových zakončení, je právě pomocí cibule. Pokud si chcete pročistit tělo, nemusíte dělat nic složité v podobě držení diety či návštěvy sauny. Jednoduše nakrájejte cibuli na silné plátky, položte je na chodidla a na to si navlékněte ponožky .

Samozřejmě, nikdo od vás neočekává, že budete takto chodit venku po ulici. Dělejte tak jen doma v noci. Během spánku pak cibule provede veškerou práci pro očištění těla za vás.

Účinky cibule na lidské zdraví

Je všeobecné známo, že cibule čistí pokožku a zabíjí viry i bakterie. Kyselina fosforečná, která se v ní nachází, dokáže v krevním oběhu přímo zázraky. Přechodem přes kůži do krve, tato kyselina pročistí krev i orgány a zároveň po silnici usmrtí bakterie a jiné patogeny . Pro tento účel se doporučuje použít bio cibuli, ale dobře poslouží i ta obyčejná.

Mnozí experti zároveň zdůrazňují, že cibule pročišťuje nejen tělo, ale i vzduch ve svém okolí. Vždyť například, navzdory svému nepříjemnému zápachu, ji v Anglii často používají k dezinfekci vzduchu v místnostech a také jako nástroj k zabránění přenosu infekcí.