20 příznaků, že máte v těle parazity - zařaďte do jídelníčku tyto bylinky a hravě se jich zbavte

4.6
(63)

Dalibor , 10. 12. 2019

Parazitické infekce v těle jsou mnohem častěji, než se o nich na veřejnosti či v lékařské komunitě říká. U domácích zvířat se zvyknou pravidelně aplikovat kúry na odčervení. Při lidech se jaksi předpokládá, že u nich se střevní parazity nevyskytují. Pravda je však jiná.

Lékaři běžně v rámci preventivních prohlídek neprovádějí vyšetření na výskyt parazitů. Proto je o to důležitější samo diagnostika pomocí rozpoznání příznaků, abyste věděli před nimi i sami ochránit.

Nejčastější příznaky parazitů v těle

  • opakující se kvasinkové infekce (candida)
  • nechutenství
  • bolesti hlavy
  • neustálý hlad (u některých je to nechuť k jídlu, u jiných naopak hlad)
  • výkyvy nálady - deprese, úzkost, neklid, podrážděnost
  • krvácející dásně
  • potravinové alergie
  • anémie a nedostatek železa
  • problémy s pokožkou - akné, vyrážky, vředy, zarudnutí, ekzémy
  • žádostivost po cukru a zpracovaných potravinách
  • chronická únava
  • nervozita
  • potíže s dýcháním
  • noční skřípání zuby a přehazování se během spánku
  • problémy s pamětí
  • problémy s potencí u mužů
  • bolesti a křeče během menstruace u žen
  • bolestivé nebo ztuhlé klouby
  • svědění - hlavně kolem úst, nosu a konečníku
  • neustále trávicí potíže

Uvedené zdravotní potíže mohou znamenat i jiná onemocnění, ale pokud se vyskytují častěji nebo více z nich současně, s velkou pravděpodobností se jedná o parazitární zátěž organismu.

Co dělat v takovém případě? Jednou z možností je odborná diagnostika u lékaře. Navštivte proto svého lékaře a požádejte ho, aby vás vyšetřil na příznaky parazitů a když je zjistí, tak potom aby předepsal adekvátní léčbu.

Přírodní léky na odstranění parazitů

Pokud Vám lékař nechce udělat vyšetření na parazity nebo pokud preferujete přírodní léčbu, pak vyzkoušejte některé z následujících přírodních léků.

1. Čerstvý česnek

Česnek je jedno z nejsilnějších přírodních antibiotik, které dokáže zneškodnit přes 60 druhů mykóz, bakterií a dokonce i některé druhy virů. Kromě toho je česnek účinný i proti mnoha parazitům, čímž se sekundární kontrolují houbovité infekce. Tento efekt dociluje tím, že předchází oxidačním procesům, které způsobují toxiny uvolňovány parazity.

Alicin, účinná látka z česneku, přímo ničí parazity, améby i jiné jednobuněčné patogenní organismy a také několik druhů mnohobuněčných hlístic. Pro aktivaci alicinu musíte česnek nejprve rozdrtit a nechat ho na vzduchu 5 až 10 minut. Během tohoto času působí enzym alináza, která konvertuje látku enalinu na aktivní alicin. Vařením se část alicinu ničí, proto je nejlepší česnek konzumovat surový.

2. Hřebíček

Hřebíček (česky hřebíček) jsou další bylinkou se silnými protiparazitární účinky a to díky látce caryofylén. Tato aktivní substance proniká do krevního oběhu a ničí hlavně mikroskopické parazity a také larvy a vajíčka větších parazitů. Hřebíčky účinkují i ​​na takové nemoci jako jsou cholera, malárie či tuberkulóza. Zlikvidují i ​​candidu, všechny druhy stafylokoků, E. coli a streptokoky.

3. Zázvor

Zázvor nezabíjí přímo parazity, je však prospěšný při odstraňování plynatosti a nevolností, které se spojují s odumřelými parazity. Zlepšuje produkci žaludečních kyselin, stimuluje cirkulaci krve a chrání před běžnými bakteriálními infekcemi. Také odstraňuje hleny ze sliznic střev a v dýchacích cestách. Zázvor je nejlépe užívat surový odstavených nebo nastrouhaný a přidán do jiných jídel nebo salátů.

4. Okurkové semínka

Okurkové semínka jsou výborné na odstraňování tasemnic z trávicího traktu. Obsahují totiž prospěšné enzymy, které zabíjejí tasemnice. Proto, když na sobě zpozorujete možné příznaky parazitů, určitě vyzkoušejte tento osvědčený přírodní lék. Pro rychlou očistu rozdrťte za okurkové semínka na prášek a každý den si přidejte 1 čajovou lžičku do vašeho oblíbeného nápoje nebo jen tak do sklenice čisté vody a vypijte to.

5. Dýňová semínka

Dýňová semínka obsahují druh tuku, který je pro vajíčka parazitů toxický. Dále obsahují látku curcurbitín , která paralyzuje parazity a ty následně se odlepí od střevních stěn. Uvedené semínka často používají čínští lékaři při tasemnici. V mlýnku na kávu rozemele 1 dcl dýňových semínek a přidejte je do salátů a jiných pokrmů.

6. Probiotika

Konzumace probiotik během antiparazitární kúry je důležitá proto, že mnohé z předešlých látek usmrcují nejen samotné parazity, ale i prospěšné střevní bakterie. Úkolem probiotik je obnovit střevní mikroflóru a urychlit čas rekonvalescence. Jezte přírodní jogurty, kysané zelí, kefíry, kvašenou červenou řepu či známý kvašený nápoj Kombucha.

7. Kurkuma

Kurkuma patří mezi nejpřínosnější koření, jaké můžete užívat. Má silné protirakovinné a protizánětlivé účinky, urychluje hojení ran, odpuzuje střevní parazity a má také výborné detoxikační vlastnosti. Pro lepší absorpci smíchejte sušený kurkumový prášek s pepřel a olivovím olejem

8. Chilli papričky, feferonky

Pálivé chilli papričky a feferonky obsahují látku kapsaicin , která ničí mykózy, plísně i střevní parazity. Kromě toho stimuluje cirkulaci krve a posiluje účinek ostatních bylin. Doporučuje se proto kombinovat ji s předchozími věcmi. Osvědčený přírodní lék na parazity je kombinace chilli papriček nebo feferonek s dýňovými semínky a zázvorem.