Zapomeňte na obyčejné čokoládové polevy. Tyto jsou hotové do 10 minut a z každého zákusku udělají mistrovské dílo!

0
(0)

Jan , 13. 11. 2024

Polevy dokáží vylepšit každý dezert a dodat mu kouzlo.

Připravte si tyto jednoduché, ale efektní polevy, které vám zaberou jen pár minut a promění každé pečivo na mistrovské dílo.

Vyzkoušejte klasické i méně tradiční varianty, ať už chcete kakaovou, čokoládovou nebo karamelovou polevu – každý si najde tu svou!

Kakaová poleva

Ingredience:

  • 160 g cukru
  • 115 ml smetany na šlehání
  • 50 g kakaa
  • 25 ml vody
  • 6 g želatiny

Postup:

  1. Želatinu nechte nabobtnat ve vodě.
  2. Smíchejte smetanu s cukrem a přiveďte směs k varu.
  3. Přidejte želatinu, kakao a promixujte.
  4. Nechte na noc v chladničce a před použitím rozpustěte nad teplem.

Čokoládová poleva

Ingredience:

  • 265 g čokolády
  • 175 ml smetany na šlehání
  • 40 ml vody
  • 25 ml rostlinného oleje
  • 6 g želatiny

Postup:

  1. Namočte želatinu do vody.
  2. Smetanu přiveďte k varu, přidejte rozpuštěnou čokoládu, želatinu a olej, poté promixujte.

Ovocně-čokoládová poleva

Ingredience:

  • 320 g bílé čokolády
  • 100 g bobulového pyré
  • 70 ml mléka
  • 45 ml smetany na šlehání
  • 25 g cukru
  • 7 g želatiny

Postup:

  1. Želatinu namočte do vody.
  2. Ostatní přísady smíchejte a vařte, poté přidejte želatinu a krátce povařte.

Karamelová poleva

Ingredience:

  • 200 g cukru
  • 140 g smetany na šlehání
  • 140 ml vody
  • 14 g kukuřičného škrobu
  • 7 g želatiny

Postup:

  1. Roztavte 170 g cukru, poté smíchejte se smetanou a vodou.
  2. Zbylý cukr smíchejte se škrobem a přidejte do směsi. Vařte 1 minutu a přidejte želatinu.

Krémová poleva s barvivem

Ingredience:

  • 260 g cukru
  • 180 ml smetany na šlehání
  • 70 ml vody
  • 20 g želatiny
  • potravinářské barvivo

Postup:

  1. Namočte cukr a želatinu do vody.
  2. Zahřejte smetanu a přidejte želatinu s cukrem, poté rozmixujte.

Čokoládová glazura

Ingredience:

  • 300 g cukru
  • 100 ml vody
  • 60 g kakaa
  • 170 ml smetany
  • 100 g hořké čokolády
  • 20 g želatiny

Postup:

  1. Smíchejte vodu, kakao, smetanu a cukr a přiveďte k varu.
  2. Přidejte želatinu a poté čokoládu, směs rozmixujte.

Poleva s kondenzovaným mlékem

Ingredience:

  • 150 g cukru
  • 150 g bílé čokolády
  • 100 ml kondenzovaného mléka
  • 75 ml vody
  • 12 g želatiny
  • volitelné barvivo

Postup:

  1. Želatinu namočte do vody.
  2. Cukr a vodu přiveďte k varu, přidejte kondenzované mléko, barvivo a čokoládu. Nakonec vmíchejte želatinu a rozmixujte.