Dejte navždy sbohem dně s tímto mocným přírodním lékem

0
(0)

Jan , 03. 10. 2024

Dna je forma artritidy, která dokáže trpícím přinést velké utrpení a značně zkomplikovat každodenní život. Mnoho lidí si ji neuvědomuje jako závažné onemocnění, ale pro ty, kteří jí trpí, se stává skutečným peklem.

Co je to dna?

Dna vzniká, když se v krvi zvyšuje koncentrace kyseliny močové. Játra nestíhají tuto kyselinu zpracovávat, a tak se hromadí a krystalizuje v kloubech. Nejčastěji bývá postiženo první metatarzofalangeální kloub, tedy kloub palce na noze, ale může se vyskytnout i v jiných kloubech v těle.

Příznaky dny

Mezi nejčastější příznaky dny patří:

  • Zarudnutí okolí kloubů
  • Neočekávané výskyty prudké bolesti
  • Citlivost na chlad nebo teplo

Dna je chronické onemocnění, které se obvykle léčí symptomaticky, tedy potlačováním jejích projevů pomocí léků proti bolesti. Mnoho lidí se však nechce spoléhat na léky jako je acylpyrin nebo ibuprofen, protože tyto léky mohou mít vedlejší účinky.

Přírodní recept na nápoj proti dně

Naštěstí existuje přírodní alternativa, která může pomoci zmírnit příznaky dny a podpořit celkové zdraví kloubů. Dnes vám představíme účinný recept na nápoj, který nejenže pomáhá při dně, ale je také účinný při dalších typech artritických a revmatických bolestí kloubů.

Ingredience pro přípravu

Na přípravu tohoto osvěžujícího nápoje budete potřebovat:

  • 1 ananas
  • 1 sklenici třešňového džusu (nejlépe čerstvý, ale může být i krabicový)
  • Med (dle chuti)
  • 1 až 2 čajové lžičky pepře kurkumy
  • 2 až 3 čajové lžičky sušeného zázvoru nebo 3-4 cm čerstvého kořene zázvoru
  • Sítko na cezení
  • Skleněnou uzavíratelnou nádobu
  • Kuchyňský robot nebo mixér

Příprava nápoje

  1. Omyjte a očistěte ananas. Jeho středová část obsahuje nejvíce protizánětlivého enzymu bromelainu, takže ji nezapomeňte zahrnout do přípravy.

  2. Nakrájejte ananas na menší kousky a vložte je do kuchyňského robota nebo mixéru.

  3. Mixujte, dokud nevznikne jemná hmota.

  4. Přidejte třešňovou šťávu, zázvor a kurkumu a znovu dobře promixujte.

  5. Přelijte směs do skleněné nádoby.

Užívání nápoje

Tento přírodní lék užívejte několikrát denně, nejlépe 15 minut na lačný žaludek před jídlem. Podle chuti můžete nápoj dochutit trochou medu.

Skladování: Skleněnou nádobu s nápojem uchovávejte v lednici, ne však déle než 48 hodin, aby se zachovaly léčivé enzymy.

Závěr

Dna je vážné onemocnění, které může mít značný dopad na kvalitu života. Přírodní lék, který jsme vám představili, může přinést úlevu a zlepšit zdraví kloubů. Nezapomeňte, že zdravý životní styl a správná strava jsou klíčové pro prevenci a léčbu tohoto onemocnění. Přejeme vám hodně zdraví a úspěchů na vaší cestě k lepšímu životu bez bolesti!