Tento recept je léty ověřený a výborný. Inspiraci jsem našla na youtube , recept a jeho úprava je však moje vlastní.
Potřebujeme:
- 4 pomeranče
- 1 citrón
- 3,5 dkg kyseliny citronové
- 1/2 kg cukru (v původním receptu byl 1 litr cukru, ale mně se to zdálo velmi sladké)
- voda
Volitelné:
Postup:
- Džus se dá dělat s ovocem i s kůrou nebo bez kůry, můžete rozhodnout podle sebe, případně podle toho, zda máte bio ovoce, nebo ne.
- Já jsem dělala z bio ovoce a proto jsem krájela i se slupkou, i tak jsem ale ovoce dobře vydrhla drátěnkou.
- Mrkev jsem oloupané. Ovoce i mrkev nakrájíme na kostky, dáme do hrnce, přidáme 1,5 l vody, kyselinu citrónovou a necháme 48 hodin stát.
- Po dvou dnech dáme vařit asi tak na 20 min, Aby se co nejvíce rozvařili.
- Mezitím si svaříme 8 l vody s 1/2 kg cukru.
6. Rozvařené pomeranče s citronem a mrkví rozmixujeme a vlijeme do svařené vody. Po vychladnutí přecedíme, abychom se zbavili zbytečné dužiny z citrusů a nalijeme do čistých lahví.
7.Teď jsem mrkvovou šťávu přidala už do hotového džusu, odstavila jsem si doma dvě mrkve. Vznikla mi krásná barvička. :-)
Získáte 9,5 l skvělého džusu.
Ovoce můžete měnit podle chuti a toho, co máte doma. Vynikající je také verze s mandarinkami.
Dobrou chuť! :-)