Zázrak: Držte ruce v této póze a stane se něco úžasného!

0
(0)

Jan , 11. 09. 2024

Již po staletí se lidé po celém světě zabývají různými technikami, které jim pomáhají zlepšit fyzické i duševní zdraví. Jednou z těchto technik jsou tzv. mudry – speciální polohy rukou, které mohou podpořit léčivé procesy v těle a harmonizovat energii. Mudry jsou součástí starodávného umění jógy a jejich účinky jsou dnes uznávány jak tradičními, tak i moderními léčiteli.

Co jsou mudry a jak fungují?

Mudry jsou gesta nebo pozice rukou, které při správném provedení dokážou ovlivnit tok energie v těle. Různé kombinace prstů a dlaní mají odlišné účinky na fyzické, emocionální i mentální zdraví. Podle principů ajurvédy a čínské medicíny mohou mudry stimulovat vnitřní orgány, zlepšit fungování nervového systému a pomoci při léčbě různých zdravotních obtíží.

Zázračné polohy rukou a jejich účinky

Gesto pro zlepšení trávení a hubnutí

Toto gesto pomáhá nastartovat trávení a podporuje metabolismus. Je také skvělým pomocníkem při problémech se zrakem a krevním oběhem. Spojuje element země a ohně, což zajišťuje zdravý růst tkání a svalů, zároveň odstraňuje záněty.

Gesto pro zklidnění a odstranění stresu

Pokud se cítíte vystresovaní nebo podráždění, toto gesto vám může pomoci navodit pocit klidu. Zlepšuje zásobení těla kyslíkem, což vede ke snížení napětí, stresu a agresivity.

Gesto pro zmírnění bolesti

Toto gesto dokáže zmírnit téměř jakoukoli bolest. Uvolňuje celé tělo a je efektivní při bolestech hlavy, ušních potížích, závratích či necitlivosti v některých částech těla.

Gesto pro posílení paměti a kreativity

Pokud potřebujete posílit svou mentální činnost, zlepšit koncentraci nebo rozvinout kreativitu, toto gesto může být velkou pomocí. Příznivě působí na mozek a podporuje duševní schopnosti.

Gesto pro léčbu artritidy a hormonálních problémů

Mudra, která je ideální pro ty, kteří trpí artritidou nebo hormonálními poruchami. Tento pohyb prstů pomáhá zlepšit cirkulaci, podporuje hydrataci těla a zmírňuje dehydrataci.

Gesto pro detoxikaci a osvěžení mysli

Toto gesto nejenže pomáhá detoxikovat organismus, ale také osvěžuje mysl a uvolňuje napětí v těle. Doporučuje se provádět ho pravidelně pro celkovou harmonizaci těla i duše.

Jak správně provádět mudry?

Mudry je možné provádět v jakékoli pohodlné pozici, ať už sedíte nebo ležíte. Klíčem je vědomé a uvolněné držení rukou v dané pozici po dobu několika minut denně. Doporučuje se provádět mudry pravidelně, ideálně ráno nebo večer, aby jejich účinek byl co největší.

Závěr

Mudry jsou jednoduché, ale účinné techniky, které mohou přinést zázračné výsledky při léčbě různých obtíží. Bez ohledu na to, zda se potýkáte se stresem, bolestí nebo chcete podpořit svou paměť, tyto polohy rukou vám mohou pomoci harmonizovat tělo a duši.