3 účinné domácí prostředky, které rozloží hleny z plic a odstraní kašel za 1-2 dny!

0
(0)

Jan , 30. 08. 2024

Chladné počasí přináší nejen krásné scenérie, ale i nachlazení a kašel. Pokud už vás nachladilo, vyzkoušejte tyto účinné domácí prostředky, které vám pomohou rychle zmírnit kašel a uvolnit hleny. Zde jsou tři osvědčené metody:

1. Černá ředkev s medem

Černá ředkev je skvělým domácím lékem na kašel a hleny. Její kombinace s medem má výborné léčivé účinky.

  • Postup: Vezměte středně velkou černou ředkev a důkladně ji omyjte. Odřízněte vršek a lžící vytvořte důlek. Důlek naplňte medem do poloviny. Zakryjte ředkev odříznutým vrškem a nechte stát 12 hodin.

  • Použití: Každou hodinu užívejte lžičku vzniklé tekutiny. Tento jednoduchý lék pomáhá uvolnit hleny a zmírnit kašel.

2. Hruška

Vařené hrušky mají přírodní vlastnosti, které pomáhají zmírnit kašel a horečku.

  • Postup: Nakrájejte oloupané hrušky na malé kousky a vložte je do 500 ml vody. Vařte 20 minut, poté přikryjte a nechte 2 hodiny stát. Po uplynutí této doby přefiltrujte.

  • Použití: Každé čtyři hodiny vypijte 100 ml šťávy. Uvařené hrušky můžete také konzumovat. Tento nápoj pomáhá zklidnit kašel a podporuje rychlejší úlevu.

3. Banán s vařenou cibulí

Tento domácí lék je nejen účinný, ale také chutný, což ocení zejména děti.

  • Postup: Vezměte 2 banány, 1 malou cibuli a 400 ml vody. Cibuli opečte bez slupky v malém hrnci a vařte, dokud se množství vody nezredukuje na polovinu. Mezitím rozmačkejte banány.

  • Použití: Šťávu z cibule přecedíme a smícháme s rozmačkanými banány. Tento chutný mix má schopnost zmírnit kašel a je skvělý pro děti, které často odolávají tradičním lékům.

Závěr

Tyto tři domácí prostředky jsou snadné na přípravu a efektivně pomáhají zmírnit kašel a uvolnit hleny. Černá ředkev s medem a hruška jsou skvélé pro boj s hlenem a kašlem, zatímco kombinace banánu a cibule nabízí chutnou a účinnou léčbu, kterou si děti často oblíbí. Vyzkoušejte tyto přírodní metody a dejte svému tělu rychlou úlevu od nachlazení.

Pokud máte další tipy na domácí léky nebo vlastní zkušenosti, neváhejte se podělit v sekci komentářů. Přejeme vám rychlé uzdravení a pevné zdraví!