Nohy na zeď: 5 zázraků, které můžete očekávat! Dělejte to každý den a užívejte si jeho blahodárné účinky

0
(0)

Jan , 30. 08. 2024

Večer po dlouhém a vyčerpávajícím dni je ideální čas na malou relaxaci. Jednoduché cvičení, které nevyžaduje žádné speciální vybavení, může mít významný dopad na vaše zdraví a pohodu. Pokud ještě neznáte účinky cvičení s nohama na zdi, připravte se na překvapení! Tato základní jógová pozice, známá jako poloviční svíčka, může přinést úžasné výsledky.

Jak provádět poloviční svíčku

  1. Příprava pozice

    • Postavte se ke zdi, přibližně 30 centimetrů od ní. Sedněte si na podlahu tak, aby vaše boky byly blízko zdi, a opřete se o ni. Pokrčte kolena a položte chodidla na zeď.
    • Posuňte se blíže ke zdi tak, aby vaše tělo a natažené nohy tvořily pravý úhel se zdí.
  2. Nastavení pozice

    • Natáhněte nohy a pokuste se je co nejvíce opřít o zeď. Ujistěte se, že vaše kolena jsou natažená a nohy uvolněné.
    • Pod hlavu si můžete umístit malý polštářek pro větší pohodlí. Zavřete oči, položte jednu ruku na srdce a druhou na břicho.
  3. Dýchání a relaxace

    • Soustřeďte se na své dýchání. Nadechujte se do dvou a vydechujte do čtyř. Během cvičení se snažte udržet svou mysl klidnou a odkloněnou od každodenních starostí.
  4. Držení pozice

    • Udržujte tuto pozici 10-15 minut. Po uplynutí času opatrně sundejte nohy ze zdi a chvíli si lehněte na pravou stranu, než se postavíte.

5 zázraků tohoto cvičení

  1. Úleva od únavy

    • Po 10-15 minutách v této pozici se budete cítit jako znovuzrození. Únava odezní, vaše tělo bude mít více energie a hlava se osvěží. Tělo se aktivuje a nohy budou lehčí.
  2. Zlepšení prokrvení

    • Tato obrácená pozice pomáhá zlepšit cirkulaci krve v těle. Vaše srdce musí více pracovat na pumpování krve do zvednutých nohou, což pomáhá uvolnit napětí a zlepšit celkovou cirkulaci.
  3. Prevence křečových žil

    • Cvičení pomáhá zlepšit žilní oběh, čímž se snižuje otok a pocit únavy v nohou. Je to také efektivní prevence křečových žil a pomáhá ulevit od příznaků těm, kteří už mají křečové žíly.
  4. Zlepšení trávení a zdraví pleti

    • Pozice stimuluje trávení a zvyšuje prokrvení mozku, což může vést ke zlepšení paměti a zdraví pleti. Pravidelným prováděním můžete zpomalit proces stárnutí a vyhladit vrásky.
  5. Úleva od stresu a nespavosti

    • Tato pozice pomáhá uklidnit nervový systém a obnovit tělesnou rovnováhu. Klidné dýchání a relaxace mohou být účinné proti stresu, neklidu a nespavosti.

Proč je tato metoda tak účinná?

Celý den trávíme ve svislé poloze a často sedíme, což je pro naše zdraví neideální. Cvičení s nohama na zdi poskytuje opačnou pozici, která pomáhá uvolnit tělo a zlepšit rovnováhu. Tato jednoduchá obrácená pozice umožňuje vašemu tělu regenerovat se a posílit přirozené funkce.

Závěr

Poloviční svíčka je jednoduchý, ale velmi efektivní způsob, jak zlepšit své zdraví a pohodu. Je to snadné cvičení, které můžete provádět každý večer a které přináší úlevu a revitalizaci. Vyzkoušejte to a přesvědčte se sami o jeho blahodárných účincích! Pokud máte nějaké otázky nebo připomínky, neváhejte se podělit v sekci komentářů.

Přeji vám pevné zdraví a klidnou duši!