10 tajemství smaženého masa, které 95 % hospodyň nezná!

0
(0)

Dalibor , 30. 08. 2024

Smažené maso je klasika, kterou miluje téměř každý, ale není vždy snadné dosáhnout dokonalého výsledku. I když se příprava smaženého masa zdá jednoduchá, existuje několik triků, které mnoho hospodyň nezná. Přinášíme vám 10 tajemství, která vám pomohou připravit smažené maso, jaké jste ještě neochutnali!

1. Správná tloušťka masa

Pro dosažení nejlepší chuti je ideální nakrájet maso na velmi tenké plátky, ideálně o tloušťce 2-3 mm. Tenké plátky se smaží rovnoměrněji a jsou křupavější než tlusté kusy masa.

2. Jednoduché koření

Před samotným smažením maso ochuťte pouze solí a černým pepřem. Používání různých koření může přehlušit přirozenou chuť masa. Jednoduché koření umožní vyniknout skutečné chuti masa.

3. Mouka na obalování

Vyzkoušejte smažení masa bez použití mouky nebo použijte mouku s nulovým obsahem lepku, pokud chcete dosáhnout jiného, lehčího výsledku. Méně mouky znamená křupavější obal.

4. Vejce s minerální vodou

Při přípravě vajec na obalování přidejte trochu minerální vody nebo mléka. Tento trik zajistí, že obal bude jemnější a nadýchanější.

5. Jemná strouhanka

Pro dokonalé smažené maso je ideální použít jemně mletou strouhanku. Vyhněte se hrubé strouhance, která může způsobit příliš tvrdý a křupavý obal, jenž narušuje jemnost smaženého masa.

6. Olej nebo sádlo

Nikdy nesmažte maso na másle, protože se rychle přepaluje. Používejte kvalitní olej nebo sádlo, které zajistí správnou teplotu a nezkazí chuť masa.

7. Máslo pro chuť

Přestože byste neměli smažit přímo na másle, můžete do rozpáleného oleje přidat trochu másla. To dodá masu jemnou, lahodnou chuť, která se v ústech krásně rozplyne.

8. Otáčení masa

Při smažení plátky masa často otáčejte. Tím zajistíte, že tuk maso rovnoměrně pokryje a obal bude dokonale zlatavý a křupavý.

9. Odstranění přebytečného tuku

Po dokončení smažení je důležité nechat maso okapat na papírových utěrkách. Tím odstraníte přebytečný tuk a zajistíte, že smažené maso bude křupavé, nikoliv mastné.

10. Pečlivé obalování

Při obalování masa dbejte na to, aby na mase nezůstalo přebytečné množství mouky, vajec nebo strouhanky. Přebytečný obal se při smažení spálí a zhorší chuť i vzhled jídla.

Díky těmto tipům dosáhnete dokonalého smaženého masa, které bude mít křupavou kůrku a šťavnatý vnitřek. Vyzkoušejte je a už nikdy nebudete chtít smažit maso jinak!