Neuvěřitelný trik s cibulí: zbavte se bolesti ucha a ušního mazu přes noc

0
(0)

Jan , 28. 08. 2024

Cibule byla již dlouho používána v lidovém léčitelství díky svým mnoha léčivým vlastnostem. Je bohatá na vitamíny a antioxidanty, které mohou účinně pomoci při různých zdravotních problémech.

Léčivé účinky cibule

Cibule obsahuje vitamíny B1, B2 a C, vápník, draslík, jód, fosfor, zinek, selen, kyselinu nikotinovou a flavonoidy, které mají blahodárný účinek na tělo. Je známá svým baktericidním účinkem, který objevil již Louis Pasteur. Je skvělým pomocníkem při nachlazení, kašli, onemocněních dýchacích cest a dokonce i při trávicích potížích, protože zvyšuje produkci trávicích šťáv a uvolňuje střevní křeče.

Červená cibule pro zdraví srdce

Červená cibule je účinná při snižování krevního tlaku a rizika infarktu, protože pomáhá předcházet arterioskleróze, onemocnění koronárních tepen, a inhibuje tvorbu trombóz a krevních sraženin.

Boj proti zánětům a dalším zdravotním problémům

Cibule je skvělá také proti zánětům a dokáže zvýšit odolnost organismu. Lze ji využít při léčbě sinusitidy, ke snížení krevního cukru, a dokonce i k regulaci hladiny cholesterolu. Některé studie naznačují, že sirné sloučeniny obsažené v cibuli mohou inhibovat růst a množení nádorových buněk, což z ní dělá potenciální zbraň proti rakovině.

Jak využít cibuli na bolest ucha

Pokud vás trápí časté bolesti uší nebo problémy s ušním mazem, cibule může být jednoduchým a účinným přírodním řešením. Stačí si na noc vložit malý kousek cibule do ucha. Protizánětlivé vlastnosti cibule mohou zmírnit bolest a pomoci odstranit přebytečný ušní maz.

Pokud by vás cibule v uchu obtěžovala během spánku, můžete místo toho vyzkoušet jinou metodu – nakapat 2-3 kapky čerstvě vymačkané cibulové šťávy přímo do ucha. Tento postup poskytne stejný úlevový efekt, aniž byste museli mít něco v uchu po celou noc.