Stiskněte tyto body v dlani a zažijete něco nečekaného!

0
(0)

Dalibor , 19. 08. 2024

Akupresura, starověká technika, která se po staletí používá k léčbě nejrůznějších zdravotních problémů, má neuvěřitelný potenciál k uzdravení.

Mnozí ani netuší, jaký vliv může mít správná masáž rukou na naše tělo a mysl

Když správně stisknete určité body na dlani, můžete nejen zmírnit fyzické nepohodlí, ale také zlepšit svou emocionální rovnováhu.

Zde jsou konkrétní body na dlani a jejich účinky:

  1. Spodní část palce
    Tento bod je spojen s dýchacími problémy, kašlem a potížemi se štítnou žlázou. Jemná masáž tohoto místa může přinést úlevu při potížích s dýcháním a zmírnit problémy spojené s kašlem.

  2. Palec
    Pokud trpíte depresemi, úzkostmi, problémy se žaludkem nebo slezinou, zaměřte se na masáž palce. Tento bod může také pomoci zmírnit bolesti břicha, kožní problémy a emocionální nestabilitu.

  3. Ukazováček
    Masírování tohoto bodu může pomoci při potížích s ledvinami a močovým měchýřem. Je také vhodné, pokud procházíte obdobím smutku, strachu nebo zklamání. Navíc může pomoci zmírnit svalové bolesti, bolesti zad, pálení žáhy a bolesti zubů.

  4. Prostředníček
    Pro lepší regulaci činnosti jater a žlučníku masírujte prostředníček. Tento bod také zlepšuje náladu, snižuje podrážděnost, zmírňuje migrénové bolesti hlavy a menstruační křeče.

  5. Prsteníček
    Zaměřte se na tento bod, pokud máte problémy s tlustým střevem nebo plícemi. Masáž prsteníčku může pomoci zbavit se negativních myšlenek, zlepšit trávení a zmírnit dýchací potíže.

  6. Malíček
    Tento bod je spojen s tenkým střevem a srdcem. Masírováním malíčku můžete zlepšit své sebevědomí, zmírnit úzkost a odstranit trávicí potíže, jako je nadýmání.

  7. Vnější část dlaně
    Tato oblast je zodpovědná za regulaci hladiny krevního cukru, což může být přínosné pro osoby s diabetem nebo těmi, kdo chtějí stabilizovat svou energii během dne.

  8. Střed dlaně
    Pokud trpíte stresem, zažívacími problémy nebo bolestmi žaludku, zaměřte se na střed dlaně. Masáž tohoto bodu může pomoci zmírnit stres a navodit pocit klidu.

  9. Polstrovaná část dlaně
    Tento bod reguluje hormonální funkce a vyrovnává srdeční činnost. Masírujte tuto část dlaně, abyste podpořili zdraví svého srdce a hormonální rovnováhu.

Vyzkoušejte tyto jednoduché masážní techniky a zažijte nečekané účinky na své tělo i mysl

Akupresura může být nenápadným, ale účinným způsobem, jak podpořit své zdraví bez potřeby složitých postupů nebo drahých pomůcek. Nezapomeňte na tyto body a začněte svou cestu k lepšímu zdraví už dnes!