Připravte si tento posilovač imunity a celou zimu se vyhnete lékaři!

0
(0)

Dalibor , 13. 08. 2024

S příchodem zimy se každoročně zvyšuje počet nachlazení a virových onemocnění. Abychom se těmto nepříjemnostem vyhnuli, je důležité připravit náš imunitní systém na chladné měsíce předem. Místo drahých vitamínů a prášků si však můžete vytvořit domácí posilovač imunity, který je účinný, přírodní a plný vitamínů, stopových prvků a minerálů.

Tento jednoduchý a účinný recept kombinuje sílu citronu a zázvoru, které jsou známé svými blahodárnými účinky na zdraví.

Co budete potřebovat:

  • 1 velký kus čerstvého zázvoru
  • 3 bio citrony
  • Med (dle chuti)

Postup přípravy:

  1. Příprava zázvoru: Začněte tím, že nastrouháte čerstvý zázvor. Zázvor obsahuje množství antioxidantů a má silné protizánětlivé účinky, které jsou skvělé pro posílení imunitního systému.

  2. Citrony: Citrony důkladně omyjte. Nakrájejte je na malé kousky, odstraňte semínka a ponechte i slupku, která je bohatá na vitamín C a flavonoidy. Tyto látky jsou klíčové pro podporu imunitního systému.

  3. Míchání: Vložte nastrouhaný zázvor a nakrájené citrony do mixéru nebo kuchyňského robota a rozmixujte je do jemné směsi.

  4. Přidání medu: Přidejte dostatečné množství medu dle své chuti. Med je přírodní sladidlo s antibakteriálními vlastnostmi, které také podporuje imunitní systém.

  5. Uložení: Směs přendejte do sklenice s víkem a uložte do lednice. Takto připravený posilovač imunity vydrží několik týdnů.

Jak používat:

Každé ráno přidejte lžičku této směsi do horkého čaje nebo do teplé vody. Můžete ji také přidat do smoothies nebo ji jednoduše konzumovat samotnou. Pravidelné užívání této směsi vám pomůže posílit imunitní systém a udržet vás zdravé po celou zimu.

Proč je tento recept účinný?

  • Zázvor: Silný antioxidant s protizánětlivými vlastnostmi, pomáhá bojovat proti nachlazení a zánětům.
  • Citron: Bohatý na vitamín C, podporuje tvorbu bílých krvinek, které jsou klíčové pro boj s infekcemi.
  • Med: Přirozené antibakteriální vlastnosti pomáhají v prevenci nemocí a také zklidňují bolest v krku.

Použijte tento jednoduchý recept a připravte svůj imunitní systém na zimu bez drahých léků a vitamínů. Tato přírodní směs je nejen účinná, ale také chutná a snadno připravitelná. Zůstávejte zdraví po celou zimu!