Dejte si česnek na zápěstí a sledujte, co se stane! Tato metoda je geniální!

0
(0)

Dalibor , 12. 08. 2024

Česnek je známý nejen jako kuchyňská ingredience, ale také jako mocný přírodní lék, který si poradí s celou řadou zdravotních problémů. Věděli jste, že můžete využít česnek k léčbě akné, posílení imunity nebo dokonce k opravě poškozeného skla? Zde vám představíme šest neobvyklých způsobů, jak můžete česnek využít pro své zdraví a každodenní problémy.

1. Boj proti akné

Česneková šťáva obsahuje silné účinné látky, které jsou ideální pro boj s akné. Velké kosmetické společnosti často využívají právě česnek při výrobě svých produktů proti akné. Pokud vás trápí černé tečky nebo zanícené pupínky, stačí na ně nanést kousek čerstvého česneku a nechat jeho antibakteriální vlastnosti působit.

2. Zastavení růstu plísní

Česnek je také skvělý v boji proti plísním na kůži či nehtech. Pro přípravu česnekového mytí nasekejte 10 stroužků česneku, vložte je do litru vody a použijte tuto směs k omývání postižených míst. Alternativně můžete namočit česnek do olivového oleje a aplikovat ho přímo na infikovaná místa.

3. Úleva od bolesti zubů

Trápí vás bolest zubů? Stačí vložit stroužek česneku za bolestivý zub, kde se postupně uvolňují jeho účinné látky, a bolest do několika minut ustoupí. Je to rychlá a efektivní domácí metoda, která může posloužit jako první pomoc, než se dostanete k zubaři.

4. Snadné odstranění třísky

Když vám v kůži zůstane tříška, může být její odstranění bolestivé a náročné. Česnek vám však může pomoci i s tímto problémem. Naneste pár kapek česnekové šťávy na obvaz a přiložte ho na místo, kde se tříška nachází. Po hodině náplast sundejte a tříška by měla jít snadno odstranit.

5. Oprava prasklého skla

Česnek není jen léčivá bylina, ale může vám pomoci i v domácnosti. Pokud máte prasklé sklo, naneste na prasklinu česnekovou šťávu. Ta může pomoci zabránit tomu, aby se trhlina dále šířila.

6. Posílení imunitního systému

Pravidelná konzumace česneku má mnoho pozitivních účinků na celý organismus. Česnek čistí krev, stimuluje chuť k jídlu, chrání před nachlazením a infekcemi, posiluje imunitní systém a může pomoci i lidem trpícím anémií nebo infekcemi močových cest. Doporučuje se ráno po probuzení dát si stroužek česneku do úst a nechat ho tam co nejdéle. Nepolykejte ho, ale převalováním v ústech umožníte, aby se účinné látky rozpustily ve slinách a dostaly se do těla.

Česnek je tedy nejen chutnou ingrediencí, ale i mocným pomocníkem v domácí lékárničce. Vyzkoušejte některý z těchto tipů a přesvědčte se sami, jak vám česnek může prospět!