Rada lékaře: Jak si ráno přirozeně snížit hladinu cholesterolu

0
(0)

Dalibor , 07. 08. 2024

Jednoduchá snídaně, která nejen chutná, ale může také pomoci snížit hladinu cholesterolu? Zdá se to nemožné, ale podle lékaře tomu tak není. Dr. Zain Hasan, který je aktivní ve sdílení zdravotních tipů na TikToku, se podělil o některé výživové návrhy, které vám mohou pomoci přirozeně snížit hladinu cholesterolu.

Ovesná kaše: Výživná a prospěšná

Dr. Hasan je velkým fanouškem této výživné snídaně, a to z dobrého důvodu. Ovesná kaše je plná rozpustné vlákniny, která může pomoci vázat mastné kyseliny, a tím přirozeně snížit cholesterol v těle. Je však důležité vybrat si kaši, která neobsahuje glyfosát, herbicid, který může mít negativní vliv na zdraví.

Ořechy: Bohaté na bílkoviny a vlákninu

Ořechy jako rozmixovaná semínka, mandle nebo kešu se také doporučují k snídani. Jsou bohaté na bílkoviny a vlákninu a jsou výborným doplňkem kaší. Přidání těchto zdravých tuků do vaší snídaně může posílit váš metabolismus a přispět ke snížení cholesterolu.

Bobule: Plné antioxidantů

Bobule, jako jsou jahody, maliny nebo borůvky, jsou bohaté na antioxidanty. Tyto antioxidanty mohou snížit množství volných radikálů v těle, které mohou vést k infarktu v tepnách. Vysoký obsah vlákniny v bobulích navíc může pomoci vyplavit „špatný“ cholesterol z krevního oběhu.

Závěr

Začleněním těchto jednoduchých potravin do vaší každodenní snídaně můžete nejen zlepšit své zdraví, ale také přirozeně snížit hladinu cholesterolu. Ovesná kaše, ořechy a bobule jsou snadno dostupné a mohou být skvělým základem pro zdravý start do nového dne. Dodržováním těchto tipů od Dr. Zaina Hasana si můžete vytvořit chutnou a zdravou snídani, která podpoří vaše celkové zdraví.