Víte, kdo má projít křižovatkou jako první? Více než 90% řidičů odpoví nesprávně!

0
(0)

Dalibor , 07. 08. 2024

Nezáleží na tom, zda máte řidičský průkaz rok, pět nebo i dvacet let, vždy byste měli dodržovat předpisy a jezdit bezpečně. To však v současnosti často neplatí, proto na cestách každý den vznikají další dopravní nehody. A nejednou je to jen z čisté nepozornosti.

Otázka z autoškoly

Pamatujete si ještě na časy, kdy jste museli zvládnout zkoušky v autoškole, které zahrnovaly i otázky z křižovatek? I když teorie je někdy poněkud odlišná než praxe, tyto otázky dokázali rozhádat lidí nejvíce. Každý si totiž myslel, že jeho odpověď je ta správná a ani za nic se nenechal přesvědčit o opaku.

Jde o nevšední situaci

 

Následující křižovatka skutečně rozhádala stovky lidí na internetu. Jde totiž o nevšední situaci, která v reálném životě může nastat jen zřídka, o to větší problém je dobrat se k správnému řešení.

Správné řešení:

Většina lidí odpoví, že má přednost autobus. Toto řešení není správné. Jako první musí projet červené auto.

Proč?

Zákon o provozu říká, že světelná signalizace má přednost před svislým dopravním značením. Čili autobus, protože odbočuje doleva, ačkoliv má spolu s autem zelenou, musí dát přednost protijedoucím vozidlu. Vjede do křižovatky, pustí auto, a dokončí odbočení.