Jaká je nejvhodnější barva do interiéru podle vašeho znamení zvěrokruhu? Tady zjistíte, která je vám nejbližší

0
(0)

Dalibor , 07. 08. 2024

Nikdy jsem neměla ráda zelené stěny. Vzpomínám si, jak nepohodlně jsem se cítila ve třídě, kde jsme mívali kdysi chemii. Ten "toxický" odstín mě vždycky tak trochu znervózňoval a po 15 minutách jsem se už vůbec nedokázala soustředit, protože jsem se prostě cítila nepříjemně.

Barvy dokážou hodně

Mnoho s nimi můžete pokazit, ale prostor dokážete také oživit. Lidé i nálady se mění, ale znamení zvěrokruhu se nemění.

Budete možná překvapeni, ale i barva vašich stěn ovlivňuje vaši náladu, zdraví a dokonce i to, jak okolní svět vnímáte. Proto byste k volbě barev měli přistupovat zodpovědně. My jsme pro vás vybrali barvy vhodné pro jednotlivá znamení zvěrokruhu. Trefili jsme se do vašeho vkusu?

Beran - odstíny růžové

Mnoho lidí si myslí, že růžová barva patří do dětského pokoje. Tato barva je však opravdu jedinečná. Stačí zvolit ten správný odstín a jas. Pro dynamického člověka narozeného ve znamení Beran je tato barva jakousi záchranou, a to zejména tehdy, když je v teplých odstínech. Potěšit se také může odstínem žluté a oranžové.

Býk - černá

Neříkám, že byste si měli dát do bytu černé stěny. Býk je však tvrdohlavý a má jasný postoj k životu. Bránit se bude až dokonce, a to zuby i nehty. Černé prvky v interiéru jsou pro Býka ideální volbou a pomáhají mu vyrovnávat nálady. Nemusí se jednat však čistě jen o černou. I kombinace tmavě hnědé a béžové může být velmi okouzlující.

Blíženci - žlutá

Pro Blížence je barva stěn v jeho domově velmi důležitá. Je pro ně dokonce i zdrojem inspirace. Ideální jsou teplé a syté barvy, díky kterým jsou Blíženci aktivní a energičtí. Sluníčkově žlutá ve spojení se zelenou je ideální kombinace. V takovém domově se Blíženci budou vždy cítit dobře.

Rak - světlemodrá

Lidé narození ve znamení Raka jsou někdy pověstní svou leností. Kde jinde by lenošili jako v příjemném prostředí, kde se budou cítit jako na obláčku? Světlemodrá barva je velmi uklidňující a také se dobře kombinuje s šedou, žlutou a fialovou. To je přesně to, co duše Raka potřebuje.

Lev- fialová

Lev dokáže inspirovat kohokoli a velmi snadno vás nakazí svou lásku k životu a dobrou náladou. Odstíny fialové vytvářejí doma úžasnou atmosféru, a to Lev nutně potřebuje.

Panna - béžová

Krémová, smetanová, béžová. Všechny tyto odstíny jsou pro Panny jako stvořené. V takových místnostech se cítí bezpečně a mohou se schovat do svého vlastního světa, který je mimochodem velmi kultivovaný. Tyto barvy ve spojení s hnědou jsou ideální kombinací, která vyzařuje energii, pořádek a sílu.

Váhy - zelená

Zelená je barva harmonie, a to je přesně to, co všechny Váhy hledají. Odstíny této barvy jsou vždy šťavnatým osvěžením, a pokud je ještě dobře zkombinujete s nábytkem, máte vyhráno.[nahled]

Štír - červená

Štír je člověk s rozvinutou intuicí, je to člověk smyslný a vášnivý. Možná to bude znít zvláštně, protože mnoho lidí považuje červenou barvu za agresivní, ale správně zvolené odstíny červené a fialové Štírem prostě vyhovují. I oranžová či černá dokáží vytvořit příznivé prostředí pro toto pěkné znamení.

Střelec - čokoládověhnědá

Odstíny této barvy nenechají Střelce lhostejným. Přispívají k jeho filozofické náladě, ve které ho často můžete najít. I neklidní snílci si však přijdou na své, pokud si do místnosti, ve které nejvíce tráví čas, zvolí kombinaci hnědé, modré a zelené.

Kozoroh - šedá

Neutrální barvy pomáhají Kozorohem v tom, aby se staly silnější osobností, aby byly disciplinovaní a organizování. Zkuste ji zkombinovat například s modrou. Kozorozi mají rádi pocit dobře vykonané práce, a proto by měli věnovat zvýšenou pozornost zařizování interiéru, kde tráví nejvíce času.

Vodnář - oranžová

Citrusové barvy podtrhují originalitu, kterou Vodnář srší a tyto barvy prospívají i jeho dobré náladě. Oranžová například stimuluje píle a pomáhá zbavit se stresu. To je skvělé, ale ne?

Ryby - modrá

Ryby jsou na modrou citliví, ale v tom dobrém slova smyslu. Modrá jim pomůže, aby byly harmonické a inspirované. Je to barva vody a prostoru. Tato křehká povaha si doslova vyžaduje mít kolem sebe krásu.