Tento detail většina žen ignoruje a neví co znamená: Toto vám chce říct vaše tělo když vám vyrostou drobné chloupky na bradě

0
(0)

Dalibor , 17. 07. 2024

Ačkoli silnější chloupky, které se objevují na bradě a kolem rtů, nejsou pro oko příliš estetické, vyskytují se u mnoha žen. Je to v zásadě způsobeno hormonálními změnami, ale může to být také způsobeno mnohem závažnějším zdravotním stavem.

Zde je 7 důvodů, které mohou u žen vyvolat silné vousy.

1. Genetika

Stejně jako tolik věcí v životě mohou být genetické faktory za vlasy, které se objevují na bradě. Pokud je to také typické pro vaši babičku nebo matku v průběhu času, pravděpodobně vám to také nebude chybět.

2. Hormonální porucha

Když vaše tělo prochází podivnými věcmi, za změny lze vinit většinu případů hormonů. Pokud se zvýší hladina androgenů (mužských pohlavních hormonů), může to vést k výskytu vlasů na bradě.

3. Přechod

Jak stárneme, dochází k změnám v hormonální rovnováze těla. Když žena dosáhne menopauzy, začne produkovat stále méně a méně hormonu estrogenu, což je ženský pohlavní hormon. Pokud se během této doby objeví vlasy, důvod je jasný.

4. Syndrom polycystických vaječníků

Pokud věk není odpovědný za vzhled vašich vlasů, je pravděpodobné, že máte syndrom polycystických vaječníků (PCOSZ). Tento stav ovlivňuje reprodukční orgány a hormony. Mezi příznaky patří vypadávání vlasů, nepravidelná menstruace, neplodnost, neplodnost a ovariální cysty.

5. Cushingův syndrom

Nadměrný růst vlasů může být také spojen s Cushingovým syndromem, stavem způsobeným nadprodukcí hormonu zvaného kortizol. Nadměrný růst vlasů je jen jedním z mnoha příznaků. Mohou se také vyvinout strie, přírůstek hmotnosti a cukrovka 2. typu.

6. Vrozená hyperplazie nadledvin

Toto je stav, který je obvykle diagnostikován při narození. Tato porucha postihuje jedno z 15 000 dětí. Chybí enzym potřebný pro určitou sekreci hormonů v nadledvinách. Výsledkem je, že tělo produkuje více mužských hormonů, což spouští nadměrný růst vlasů.

7. antikoncepce nebo těhotenství

Jednou z největších hormonálních změn, kterými může ženské tělo projít, je těhotenství. To může způsobit změnu růstu vlasů. Podobně může užívání antikoncepčních prostředků u uživatele způsobit neobvyklý růst vlasů. Tyto změny jsou obvykle dočasné a zmizí, jakmile se tělo vrátí do normálu.

Nejjednodušší a nejlepší metodou je voskování a laserové ošetření, protože holení pouze posiluje konce vlasů.