Toto se stane v místnosti, kde zapálíte několik listů této rostliny: není v tom žádná magie a změnu pocítíte okamžitě!

0
(0)

Dalibor , 27. 06. 2024

Pálení léčivých bylin a rostlin, známé také jako vykuřování, bylo dlouho spojováno s náboženskými a mystickými důvody. Málokdo však ví, že má i zcela jiné, mnohem praktičtější účinky. Vykuřování není pouze způsobem, jak vyhánět nečisté síly z domova, ale je to jeden z nejúčinnějších způsobů, jak zbavit vzduch škodlivých bakterií, spor, virů a vyhnat z místnosti hmyz, mouchy a mnoho dalších nepříjemných vlivů. Pokud máte doma sušenou šalvěj nebo bobkové listy, rozhodně je vyzkoušejte!

Žádné bakterie a viry v místnosti

Toto je obzvláště skvělá věc během období chřipek a viróz. Šalvěj má antibakteriální a protihnilobné vlastnosti, což z ní činí vynikající způsob, jak dezinfikovat prostor, ve kterém žijete. Pálení šalvěje nebo bobkového listu může eliminovat až 94% vzdušných bakterií.

Odbourání stresu a lepší spánek

Vykuřování bylinného kouře je také vynikající formou aromaterapie. Vdechování bylinného kouře se používá již od starověku. Pomáhá zlepšit koncentraci, zmírňuje stres a umožňuje lépe relaxovat. Šalvěj a bobkový list obsahují látky, které mají uklidňující účinky na nervový systém.

Zlepšení dýchacího systému

Ájurvédská medicína tvrdí, že přítomnost kouře ze šalvěje nebo bobkového listu v místnosti má povzbuzující účinek na dýchací cesty. Pomáhá uvolňovat hleny a čistit plíce i průdušky. Inhalace kouře ze sušených bobkových listů nebo použití aromatického bobkového oleje může také pomoci zmírnit příznaky astmatu a alergií.

Sbohem mouchy a komáři

Pouze několik minut pálení šalvěje nebo bobkového listu a máte pokoj bez much a komárů. Tato metoda funguje v interiéru i exteriéru. Stačí vhodit listy šalvěje do grilu nebo na dřevěné uhlí a kouř bude odpuzovat hmyz. V místnosti vložte několik listů do nehořlavé nádoby, zapalte je a nechte kouřit. Hmyz nesnáší tento kouř a rychle zmizí.

Vynikající přírodní anestetikum

Záchvatovité bolesti, jako jsou migrény nebo chronické bolesti svalů či kloubů, lze zmírnit vdechováním bylinného kouře. Éterické oleje z bobkového listu a šalvěje mají uklidňující účinek na psychiku, což může pomoci odvést pozornost od bolestivých pocitů.

Jak na to:

  • Připravte si byliny: Nachystejte si sušené listy šalvěje nebo bobkového listu.
  • Vyberte bezpečnou nádobu: Použijte nehořlavou nádobu, ve které budete listy pálit.
  • Zapalte listy: Zapalte listy a nechte je kouřit. Pamatujte, že jde o kouř, ne plamen.
  • Rozptýlení kouře: Nechte kouř volně šířit po místnosti nebo venku, kde chcete odpudit hmyz.

Závěr

Tento jednoduchý, levný a přírodní způsob vykuřování bylinných listů může mít okamžitý a pozitivní vliv na vaše zdraví a pohodlí. Pokud máte doma sušenou šalvěj nebo bobkové listy, vyzkoušejte tento trik a užijte si čistší a příjemnější prostředí!