Nedaří se vám stále zhubnout a už jste zoufalá? Vyzkoušejte tento náš úžasný trik!

0
(0)

Dalibor , 26. 06. 2024

Spousta žen nedá dopustit na tento přírodní zázrak právě v boji s nadbytečnými kilogramy. Kromě toho, že pomáhá při hubnutí, má také mnoho jiných zdravotních výhod. Řeč je o jablečném octu. Díky obsahu kyseliny octové má antibakteriální a dezinfekční účinky.

Co Obsahuje Jablečný Ocet?

Jablečný ocet obsahuje mnoho důležitých živin:

  • Fosfor
  • Vápník
  • Hořčík
  • Železo
  • Fluor
  • Draslík – účinný při udržování rovnováhy a posílení kostí
  • Vitamíny: A, B1, B2, B3 a C – přispívají k posílení imunitního systému a prevenci různých onemocnění

Jak Jablečný Ocet Pomáhá při Hubnutí?

Jablečný ocet potlačuje chuť k jídlu, zrychluje metabolismus a odbourávání tuků. Je zvlášť prospěšný pro diabetiky, protože snižuje hodnoty krevního cukru. Zvýšená glykémie se považuje za hlavní důvod přibírání a stárnutí. Studie dokazují, že kombinace jablečného octa s vysoce sacharidovým jídlem zlepšuje inzulínovou citlivost o 19-34% a 2 lžíce jablečného octa před spaním dokáží snížit krevní cukr na lačno o 4%.

Jak to Funguje?

Několik studií ukazuje, že jablečný ocet napomáhá pocitu sytosti, což vede k tomu, že lidé zkonzumují během dne o 200-275 kalorií méně. Snížení příjmu kalorií v konečném důsledku vede ke snížení tělesné hmotnosti.

Studie na obézních jedincích prokázala, že denní konzumace octa vede k odstranění tuku na břiše, zmenšení obvodu pasu, snížení hodnot triglyceridů v krvi a k hubnutí. Pokud užívání jablečného octa zkombinujete se zdravější stravou a pohybem, výsledky se určitě dostaví.

Octová Kúra na Hubnutí

  1. Před každým jídlem rozmíchejte ve sklenici vlažné vody 1 až 3 polévkové lžíce jablečného octa.
  2. Začínejte s jednou lžičkou a postupně přidávejte, aby se vám nevytvářela kyselina v žaludku.
  3. Jablečný ocet vždy řeďte s vodou – nepoužívejte nezředěný!

Doporučuje se tuto kúru držet měsíc a poté sledovat výsledky. Samozřejmě, že octovou kúru je třeba podpořit změnou stravovacích návyků a přidáním pohybu!

Vyzkoušejte tento jednoduchý a přírodní způsob, jak podpořit své hubnutí a zároveň využít mnoho dalších zdravotních výhod, které jablečný ocet nabízí.