Stačí natrhat kořeny této nenápadné rostliny, která má silné účinky proti nemocím.. Léčí otoky, křečové žíly, lupenku a další závažné nemoci.

0
(0)

Dalibor , 25. 06. 2024

Každý ví, že pampeliška, nebo spíše její kořen může být použit pro mnoho nemocí. Pampeliška má cenné chemické složení: vitamíny A, K, C, E, vlákninu, vápník a draslík, bílkoviny, kyselinu listovou a vitamíny B. Kořen pampelišky může pomoci při zažívacích problémech, křečových žilách, lupénce.

Ne každý ví, že jednoduchá pampeliška s jasně žlutými květy je zázračná rostlina s úžasným účinkem na naše zdraví. Například tato nenáročná bylina zlepšuje trávení, pomáhá snižovat otoky a pomáhá léčit psoriázu.

Pampeliška root aplikace

Pampeliška obsahuje vitamíny A, K, C, vlákninu, stopové prvky vápník a draslík. Rostlina předběhla slavný špenát v obsahu bílkovin. Zelené pampelišky zahrnují vitamín E, folát a vitamíny B.

Léčivé účinky kořene pampelišky

Pampeliška oddenek se aktivně používá k léčebným účelům, rostlina se sklízí v letních měsících, kdy má maximální hořkost. Listy lze sklízet na jaře a v létě, ale nejlepší chuť mají na jaře. Listy pampelišky se přidávají do salátů, konzumují se syrové, mírně bledé. Lze je použít jako špenát při vaření. Sušené listy se používají k přípravě nápojů ke zlepšení trávení, čaj, suchý kořen rostlin bude dobrou alternativou ke kávě.

Pampeliška stimuluje tělo, je přírodní projímadlo a diuretikum. Normalizuje funkci ledvin a jater. Existují předběžné klinické studie na zvířatech, které prokázaly potenciál extraktu z kořenů rostlin v boji proti rakovině tlustého střeva a jater.

Pampeliška nemá žádné vedlejší účinky.

Pampeliška pro normální funkci střev

Čaj se vyrábí z kořene této rostliny, který normalizuje trávení a aktivuje stolici. Čaj stimuluje produkci žluči.

Kořen pampelišky obsahuje vysokou koncentraci inulinu, vlákniny, která podporuje životně důležité funkce střevní flóry.

Pokud máte sklon k průjmům, doporučuje se pampeliškový čaj konzumovat denně. Pokud je to žádoucí, čaj je oslazený medem, lze jej kombinovat s přísadami, jako je zázvor a lékořice.

Pampeliška na zácpu

Příčiny zácpy:

  • brutální strava s nízkým procentem vlákniny,
  • léky,
  • dehydratace těla,
  • nedostatek fyzické aktivity.

Byliny s projímavými účinky, jako je pampeliška, rebarbora, zázvor, dřišťál, jsou účinné při léčbě zácpy.

Pampeliška pomáhá zadržovat vodu

K zadržování vody nebo otoku dochází, když ledviny nejsou schopny odstranit tekutinu. Proč k tomuto stavu dochází? U žen je možný otok během těhotenství s PMS. Retence tekutin může také naznačovat srdeční problémy nebo dysfunkci ledvin.

Ke snížení otoku a krevního tlaku lékaři předepisují pacientům diuretika, aby se tělo mohlo účinněji zbavit přebytečné tekutiny. Ale v tomto případě se minerál draslíku začne vyplavovat vodou, což vede ke snížení jeho obsahu, což je vysoce nežádoucí u lidí se srdečními potížemi. Pampeliška je skvělé diuretikum, protože obsahuje také velké procento draslíku.

Pampeliška bojuje s křečovými žilami

Křečové žíly se vyvíjejí, když se žíly zvětšují, bobtnají a ohýbají se. Tento jev se může objevit v kterékoli oblasti těla, ale obvykle postupuje nejvíce v nohou. Nedostatek fyzické aktivity, nadváha, těhotenství a vše, co zhoršuje průtok krve v oblasti nohou, zvyšuje pravděpodobnost křečových žil. V tomto případě může pampeliška, která se používá jako diuretikum, zmírnit příznaky onemocnění.

Pampeliška snižuje příznaky psoriázy

Psoriáza je chronické kožní onemocnění, které postihuje přibližně 2% populace západního světa. V současné době neexistují žádné léky na psoriázu. To může být způsobeno následujícími faktory: stres, nezdravá strava, špatné návyky.

Mnoho rostlin, včetně pampelišek, může zmírnit příznaky psoriázy. Vyvážená strava, systematická fyzická aktivita a sluneční světlo pomáhají zlepšit stav pacienta.

Nyní víte, že tak běžná a nenáročná rostlina, jako je pampeliška, může být použita k léčbě mnoha problémů.

Zdroj:Econet.ru