Jen málo lidí ví o existenci tohoto tlačítka v troubě. Je to užitečnější, než si myslíte!

0
(0)

Dalibor , 21. 06. 2024

Není pochyb o tom, že některé z našich domácích prací nás mohou uvést z rovnováhy. Jedním z nich je čištění trouby. Tento úkol se vždy zdá být nekonečný. Existuje nějaký magický způsob, jak nám to usnadnit? Jak se ukázalo, ano! To stojí za to vědět.

Čištění trouby nemusí být noční můra! Jediné, co musíme udělat, je použít tento geniální trik.

O tomto tlačítku ví jen hrstka lidí

V zásadě bychom měli troubu po každém použití vyčistit. V praxi je známo, že to není vždy možné, a tato aktivita se někdy odkládá na několik týdnů. Pro většinu lidí je to skutečné utrpení. Jak si tento úkol ulehčit? Tlačítko vedle trouby přichází s nápovědou!

Nejproblematičtější je bezpochyby sklo trouby, které se odpařuje a je velmi netěsné. Věděli jste, že to lze ... vyjmout? Stačí stisknout tlačítko!

Nedávno byla na TikToku zveřejněna nahrávka, za kterou tisíce lidí určitě děkují. Díky tomu se můžeme naučit, jak banánům vyjmout sklo z trouby a jak ho čistit, abychom se neunavili.

Jediné, co musíte udělat, je kliknout na dvě západky ve spodní části dveří a odstranit závěs nahoře. Díky tomu se budeme moci dostat k problémové části skla a klidně ji umýt.

Čím tuto část umýt?

Stojí za to použít ... zubní pastu! Dokonale vyčistí indukční varnou desku. Musíme ji jen vytlačit uprostřed trouby a nechat ji několik minut. Poté namočíme a vydrhneme kartáčkem na zuby. To je vše! Je těžké tomu uvěřit, že?

Kromě toho může pomoci i hliníková fólie

Může být použit k výrobě čističe, který se ukáže jako nenahraditelný. Vytvořte kuličku z hliníkové fólie a zalijte ji čisticím mlékem nebo pastou ze sody a vody.

Záležitost je ještě jednodušší, když máme horký vzduch

Jediné, co musíte udělat, je nalít vodu s octem do tepelně odolné nádoby (do poloviny) a nastavit troubu na 180 stupňů. Pak tuk zjemní a my ho můžeme snadno setřít.

ZDROJ: POLKI.PL