Existuje zázračný alkohol, který vám pomůže za několik dní zhubnout. Víte, který to je ?

0
(0)

Dalibor , 20. 06. 2024

Každý, i ten největší abstinent, se výjimečně oddává malé sklenici nebo kapce alkoholu, alespoň při přípitku při zvláštních příležitostech. Existuje však alkoholický nápoj, který vám nijak neublíží, naopak vám pomůže zhubnout a hlavně vám zaručeně odbourá cholesterol v krvi.

Pokud jste milovníky dobrého suchého červeného vína, blahopřeji vám k vaší volbě. Řada vědeckých studií prokázala, že červené víno má pozitivní vliv na funkci srdce, snižuje oxidační stres a dokonce reguluje hladinu cukru v krvi.

Kolik vína si můžeme bez výčitek dopřát?

Nic by se nemělo přehánět, dokonce ani pití vína. Hana Mojžíšová, odbornice na zdravý životní styl, uvádí, že se obecně doporučuje denní dávka 20 gramů alkoholu pro muže a 10 gramů pro ženy. To znamená, že jedna sklenice pro ženy a dvě sklenice pro muže.

Nápoj plný zdravých látek

Nejlepší volbou je červené víno, pokud si chcete večer dopřát trochu alkoholu. „I malé množství této tekutiny dodá tělu silné antioxidanty, které tělo uzdraví na buněčné úrovni,“ říká výživový poradce Martin Škába. Antioxidanty jsou látky, které chrání vaše buňky před poškozením volnými radikály. To snižuje oxidační stres, který je hlavní příčinou aterosklerózy a všech kardiovaskulárních onemocnění.

Zapomeňte na vysoký cholesterol

Drtivá většina lidí trpí vysokým cholesterolem. Pouze jedna nebo dvě sklenice červeného vína pomáhají snižovat hladinu škodlivého LDL cholesterolu a zároveň zvyšují produkci prospěšného HDL cholesterolu v těle. Vědci se domnívají, že za všechno může cenný antioxidant zvaný resveratrol, který je na toto víno bohatý. Resveratrol je samozřejmě obsažen také v bílých hroznech, ale ve velmi malém množství, proto je červené víno tak zdravé a prospěšné pro tělo.

Zhubnout a dopřát si drink?

Podle nedávné studie Purdue University v Indianě bylo prokázáno, že pikeatanol blokuje schopnost mladých tukových buněk vyvíjet se a růst. Martin Škába vysvětluje, že tato látka je účinná v boji proti přibývání na váze.

No, není to úžasné? Od nynějška si doma bez výčitek dejte sklenku dobrého červeného vína a budete zdraví a také štíhlejší.