Cibule stimuluje produkci žaludečních enzymů, čímž normalizuje trávení, metabolismus a zejména metabolismus tuků, a tím snižuje hmotnost.
Cibule je velmi účinná při podpoře hubnutí. Je bohatá na kvercetin, což je flavonoid, který zabraňuje hromadění tuku a urychluje metabolismus. Pokud chcete opravdu zhubnout, zařaďte cibuli do svého jídelníčku, a to denně. Měli byste však vědět, jak cibule na hubnutí působí.
3 nejlepší způsoby použití cibule pro účinné hubnutí
Cibule má antioxidanty, které pomáhají předcházet oxidačnímu poškození a také urychlují metabolismus. Má také protizánětlivé vlastnosti, které zabraňují přibírání na váze způsobenému zánětem. Cibule také obsahuje enzymy, které dokáží mobilizovat tuk. A konečně cibule zabraňuje vzniku inzulínové rezistence, čímž předchází riziku vzniku cukrovky. Podívejte se na 3 nejlepší způsoby použití cibule pro účinné hubnutí, jaké jsou výhody cibule a jak se vypořádat s nepříliš příjemnými následky konzumace cibule.
1) Cibulová šťáva
Mezi nejlepší způsoby využití cibule při hubnutí patří pití cibulové šťávy. Smažením se mohou zlikvidovat živiny, čímž se podkopávají zdraví prospěšné účinky cibule. Proto vyzkoušejte právě cibulovou šťávu.
Jak připravit cibulovou šťávu na hubnutí?
- Doba přípravy - 5 minut
- Doba vaření - 7 minut
- Počet porcí - 2
Ingredience
- 1 bílá cibule
- 3 šálky vody
Postup
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky
- Do hrnce s cibulí nalijte 1 šálek vody a přiveďte ji k varu
- Po 4 minutách odstavte z ohně a vložte do mixéru
- Důkladně rozmixujte a přidejte další 2 šálky vody
- Cibulovou šťávu nalijte do šálku a vypijte
2) Cibulová polévka
Polévky jsou vynikajícím řešením, pokud jde o hubnutí. Zasytí vás a jsou plné živin. Polévku si můžete dát k obědu i k večeři. Připravte si lahodnou cibulovou polévku, která chutná výborně a pomůže vám rychle zhubnout.
Jak připravit cibulovou polévku na hubnutí?
- Doba přípravy - 15 minut
- Doba vaření - 15 minut
- Počet porcí - 2
Ingredience
- 4 až 5 velkých červených cibulí, oloupaných a nakrájených na kousky
- 1 šálek nakrájených rajčat
- 1 šálek nakrájeného zelí
- 3 šálky zeleninového nebo kuřecího vývaru
- 3 stroužky utřeného česneku
- přibližně 1 cm nastrouhaného kořene zázvoru
- špetka pepře
- 1 lžička olivového oleje
- sůl podle chuti
- hrst koriandru na ozdobu
Postup
- Olivový olej dejte do hrnce.
- Přidejte zázvor a česnek a nechte zpěnit.
- Přidejte cibuli a zeleninu. Promíchejte a nechte chvíli na ohni.
- Přidejte zeleninový nebo kuřecí vývar.
- Poté přidejte pepř a sůl, promíchejte, přikryjte a vařte 10 až 15 minut.
3) Syrová cibule na hubnutí
Není překvapením, že zatímco vařená cibule může být dostatečně zdravá, syrová cibule je nejlepší . Fytonutrienty v cibuli nepodléhají degradaci způsobené teplem. Proto z cibule získáte to nejlepší, co vám může pomoci účinně zhubnout. Jaký je nejlepší způsob konzumace syrové cibule, pokud chcete zhubnout?
Jak jíst syrovou cibuli a zhubnout?
- Doba přípravy - 5 minut
- Doba vaření - 5 minut
- Počet porcí - 2
Ingredience
- 1 střední cibule nakrájená na plátky
- 1 plátek limetkyšpetka himálajské soli
Postup
- Syrovou cibuli nakrájejte nadrobno
- Na nakrájenou cibuli vymačkejte šťávu z limetky
- Osolte
Jezte jako přílohu k obědu nebo večeři. Toto jsou tři nejlepší způsoby, jak jíst cibuli při hubnutí.
Jak se vyhnout nepříjemnostem po konzumaci cibule?
Po konzumaci syrové cibule nebo jídla, ve kterém je skutečně hodně cibule, můžete mít v ústech štiplavý zápach. Chcete-li se ho zbavit, žvýkejte 2 až 3 lístky máty nebo mátové žvýkačky. Cibulového dechu se můžete zbavit také čištěním zubů a používáním ústní vody.
Proč byste neměli používat naklíčenou cibuli?
Naklíčená cibule nemá tak dobré nutriční vlastnosti jako cibule nenaklíčená.
Jak zabránit slzení očí při krájení cibule?
Při krájení cibule si zapalte svíčku. Případně si nasaďte plavecké brýle, aby se vám výpary z cibule nedostaly do očí.