Úžasný čistič na špinavou vanu! Budete velmi mile překvapeni výsledky, které dosáhne

0
(0)

Dalibor , 18. 06. 2024

Každý z nás ocení jednoduché a účinné tipy, které usnadní úklid a pomohou udržet domácnost čistou. Čistý a uklizený domov je zárukou zdraví a pohody celé rodiny. Přinášíme vám několik skvělých tipů, které určitě stojí za to vyzkoušet. Výsledky vás mile překvapí!

1. Čištění varné konvice

Naplňte konvici vodou a octem ve stejném poměru. Nechte směs několikrát převařit, poté konvici důkladně vypláchněte čistou vodou. Nečistoty a vodní kámen zmizí!

2. Dortové formy

Pokud jsou vaše dortové formy znečištěné, posypte je solí a čistěte nasucho kuchyňskou utěrkou. Formy budou opět jako nové.

3. Čistá trouba

Pro snadné čištění trouby použijte kuchyňskou utěrku namočenou v olivovém oleji. Troubu důkladně vytřete, a pak odstraníte zbytky oleje pomocí kuchyňské houbičky.

4. Čištění šálků

Na odstranění skvrn ze šálků smíchejte ocet s vodou a nalijte do šálků. Nechte směs působit hodinu a poté šálky běžně umyjte.

5. Čistá plocha žehličky

Položte pečicí papír na stůl, posypte jej solí a přejíždějte po něm žehličkou po dobu jedné minuty. Plocha vaší žehličky bude zase čistá.

6. Sněhobílá vana

Večer naplňte vanu horkou vodou a přidejte do ní bělidlo. Ráno vás překvapí zářivě bílá vana bez jakýchkoliv nečistot.

7. Pohlcování nepříjemných pachů

Smíchejte 1 lžičku prášku do pečiva s 10 kapkami levandulového oleje a dvěma sklenicemi vody. Tuto směs nalijte do rozprašovače a aplikujte ji na gauč nebo jiné místo, kde chcete odstranit nepříjemné pachy.

8. Čistá kuchyňská houbička

Do plastové misky smíchejte 2 lžíce soli s 2 lžícemi vařící vody. Namočte kuchyňskou houbičku do této směsi přes noc. Ráno bude houbička opět čistá.

9. Rozbité vejce

Pokud omylem rozbijete vejce, posypte ho solí a nechte 15 minut působit. Poté jej jednoduše setřete papírovým ubrouskem.

10. Čistý dřez

K čištění dřezu použijte hrubou sůl a citron. Dřez důkladně vyčistěte a poté opláchněte vodou.

11. Čisté pánve

Na znečištěné pánve nasypte sůl a zalijte je vodou. Nechte směs působit 15 minut, poté pánev běžně omyjte.

Vyzkoušejte tyto jednoduché triky a udržte svou domácnost čistou bez zbytečného úsilí. Spokojenost a zdraví celé rodiny vám bude odměnou!