Jak předcházet rakovině prsu pomocí detoxu podpaží

0
(0)

Dalibor , 18. 06. 2024

Mnoho současných klinických studií zjistilo, že velké množství rakoviny prsu se disproporčně nacházelo v horním vnějším kvadrantu prsu.

Jde tedy přesně o to místo, kam se obvykle nanášejí kosmetické přípravky jako jsou antiperspiranty, deodoranty a podobně.

Faktem je, že většina běžných kosmetických produktů, které se prodávají v obchodech, jsou toxické a chemické látky z nich jsou zvyklé usazovat se v tkáních, které jsou jim nejčastěji vystaveny.

Z uvedeného důvodu je speciální detoxikace podpaží výborným způsobem, jak snižovat riziko rakoviny prsu.

Jak vzniká rakovina prsu

Rakovina prsu obvykle vzniká jako rakovina závislá na hormonech. V těchto případech růst a progrese nádorů koresponduje s hladinami estrogenu v krvi.

Komerční kosmetické přípravky jako jsou deodoranty nebo antiperspiranty obsahují různé chemické látky.

K těm nejhorším řadíme například parabeny, propylen glykol, triklosan, soli hliníku, TEA, DEA, barviva či kuaternium.

Mnohé z uvedených látek napodobují estrogen a tím výrazně zvyšují riziko rozvoje rakoviny prsu.

Zajímavá zjištění studií

Studie publikovaná v roce 2007 v Žurnálu anorgancké biochemie zkoumala vzorky prsní tkáně ze 17 pacientek, které podstoupily mastektomii (odstranění prsu).

Výsledky ukázaly, že ty ženy, které používaly antiperspiranty měly depozita hliníku v prsní žláze a jeho koncentrace byly nejvyšší právě v blízkosti podpaží.

Někteří experti tvrdí, že i parabeny zvyšují riziko rakoviny prsu a to právě tím, že napodobují estrogen. Dokonce, parabeny byly objeveny uvnitř nádorů!

Dr. Darbre říká:

„Parabeny se používají jako konzervační látky v tisících kosmetických, potravinářských a farmaceutických produktů. Toto je však první studie, která poukazuje na jejich akumulaci v lidských tkáních.

Pro nás to znamená zjištění, že když jsou lidé těmto látkám vystaveni, dochází k jejich následné akumulaci v organismu, „

Je třeba si uvědomit, že pocení se je přirozenou tělesnou funkcí, protože tak se tělo zbavuje toxických látek.

Je proto důležité, aby byly póry v podpaží uvolněné. Pod kůží se totiž v daných místech nachází množství uzlin, které z okolních tkání odvádějí nečistoty a chemické látky.

Dnes vám ukážeme jak pomocí detoxu podpaží dokážete uvolnit póry a vytáhnout ven toxiny a zbytky chemických látek, které tam v důsledku používání antiperspirantů mohly uváznout.

Detox podpaží

Na detox podpaží budete potřebovat následující suroviny:

  • 3 kapky rozmarýnového vonného oleje
  • 1 polévkovou lžíci jablečného octa
  • 1 polévkovou lžíci bentonitového jílu
  • 5 kapek vonného oleje z koriandru

Postup přípravy

Ve skleněné misce smíchejte jíl s jablečným octem a pak do toho ještě přidejte vonné oleje.

Po důkladném rozmixování získáte jemnou pastu, podobnou zakysané smetaně.

Aplikace

1. Natřete tenkou vrstvu připravené směsi do vašeho podpaží a nechte ji působit pár minut.

2. Pak si podpaží dobře umyjte.

3. Proceduru opakujte na denní bázi, dokud zápach neustane a tento váš detox, který je zároveň i přírodním deodorantem, nepřestane mírně dráždit vaši pokožku.

4. Pak proceduru aplikujte podle potřeby.

Nezapomínejte na to, že vaše tělo potřebuje mít způsob, jakým se zbavuje toxinů. Během detoxikační procedury pijte dostatek tekutin, které podporují vyplavování škodlivých látek z těla.