Mastné vlasy, které musíte mýt každý den? Rada od kadeřnice, díky které si budete vlasy mýt 2x týdně

0
(0)

Tomáš , 18. 06. 2024

Všechny ženy touží po silných a zdravých vlasech, které budou na své hlavě nosit jako korunku. Málokterá žena ale ví, že cesta k dokonalým vlasům začíná již v každodenní péči o ně.

Mytí vlasů

Mytí vlasů je základem celé péče. na mytí vlasů ale málo žen dbá a nevědí, co dělají špatně. Je potřeba se zamyslet nad tím, jak vlasy myjete, čím je myjete a jak je češete. 

Suché nebo mastné vlasy často doprvází tvroba lupů a pokožka se zdá být podrážděná. Pokud je s vašemi vlasy něco v nepořádku a nechce se vám vyhledávat odborník, vyzkoušejte tuto dokonalou radu. 

Rychlé mštění vlasů a pokožky

Mytím vlasů se z ncih odstraňují všechny nečistoty, pot a maz a pokud vlasy myjete příliš často, dochází k nadměrné tvorbě mazu v pokožce hlavy. Tím pádem se vaše vlasy nepřiměřeně mastí.

Pokud jsou vaše vlasy příliš mastné a vy je musíte mýt každý den, vyzkoušejte také suchý šampon. Díky suchému šamponu budou vlasy nadýchané a vy ušetříte čas. 

Během mytí dodržujte hlavní pravidlo a tím je, mýt vlasy vždy 2 krát!
Během prvního mytí odstraníte nečistotu a během druhého všechen maz a pot.

Teplota

Teplota vody na mytí vlasů by neměla být příliš teplá. Nemusíte se trápit studenou vodou, ale s výškou teploty to nepřehánějte. 

Ruce ve vlasech

Mnoho žen dělá zásadní chybu v tom, že si příliš často do svých vlasů sahají. Díky tomu se do vlasů dostává mnoho nečistot a mastnoty z rukou. 

Gel, lak, tužidlo

Tyto přípravy používá mnoho žen a i tyto přípravky výrazně přispívají k tvorbě mazu a potu na pokožce hlavy, čimž dochází k mastnotě vlasů.

Správný přípravek

Pokud vás trápí mastné vlasy, zaměřte se na přípravky zaměřené přímo na tento problém. Využijte přípravky, které obsahují byliny a přírodní složky.

Strava

Pokud jste milovníkem smažených jídel a vaše strava je nevyvážená, i to má velký vliv na mastnotu vaší pokožky a tím i na vlasy.