Pokud máte stejně jako já problém, že vepřové řízky jsou ne vždy takové šťavnaté a chutné, jak by měly být, tento nápad se vám bude velmi hodit. Řízky jsou pokaždé krásně šťavnaté a měkoučké. Navíc takto připravené masíčko nemusíte pouze obalovat v trojobalu, můžete ho například opékat, restovat, péct ale například i grilovat. Doporučuji to každému.
Potřebujeme:
- Maso na řízky (vepřové, kuřecí, telecí ...)
- Kyselou smetanu nebo bílý jogurt
- mléko
- sůl
- koření
- olivový olej
Jak na to :
Postup uvádím tak, jak ho popsala autorka paní Marcela samozřejmě množství ingrediencí je třeba přizpůsobit podle objemu surovin.
"Matko, hospodyňky pokud chcete, abyste zůstali vepřové a kuřecí řízky šťavnaté, tak jejich jemně naklepete nasolíme dejte do mísy pokapejte olivovým olejem zalijete asi tak 4 dcl mlékem. Přidáte 3 lžíce zakysané smetany nebo bílého jogurtu a necháte v tomto líbí asi tak 2 - 4 hodinky - je ale dobré když jsou v líbí i celou noc. A můžete smažit, opékat, na co máte chuť.