Slovenská lékařka radí jak rozpoznat mrtvici. Trvá jen 2 minuty přečíst upozornění a dokáže zachránit život

0
(0)

Dalibor , 18. 06. 2024

Při grilování utrpěla totiž mozkovou mrtvici. Kdyby její přátelé věděli, jak se dají rozpoznat znaky mrtvice, mohla Ingrid ještě žít. Někteří lidé nezemřou ihned. Zůstanou odkázáni na pomoc druhých s vědomím, že jsou v beznadějné a bezvýchodné situaci. Neurologové tvrdí, že pokud se pacient dostaví nejpozději do 3 hodin od mrtvice, může být zachráněna. Tvrdí, že trik je v tom, nejen rozpoznat a správně diagnostikovat mrtvici, ale i dopravit pacienta do 3 hodin k lékaři, který ho může ošetřit.

Při grilování utrpěla totiž Mozková mrtvici. Kdyby její přátelé věděli, jak se dají rozpoznat znaky mrtvice, mohla Ingrid ještě žít. Některých lidé nezemřou ihned. Zůstanou odkázáni na pomoc druhých s vědomím, že jsou v beznadějné a bezvýchodné situaci. Neurologové tvrdí, že POkud se pacient dostaví nejpozději do 3 hodin od mrtvice, muzea být zachráněna. Tvrdí, že trik je v tom, nejen rozpoznat a správně diagnostikovat mrtvici, ale i dopravit pacienta do 3 hodin k lékaři, který ho Může ošetřovat.

Jak rychle rozpoznat mrtvici

Existují 4 kroky, kterých by se člověk měl přidržovat při rozpoznávání MRT. vice. Nejlehčí metoda jako mrtvici rozpoznat, je položit postiženému 4 otázky:
Poprosím postiženého, ​​aby se zasmál (což ale nebude schopen udělat)
Poprosit postiženého, ​​aby řekl lehkou větu, (například: Dnes je venku hezky.)
Poprosit postiženého, ​​aby zvedl obě ruce (což mu nepůjde, nebo jen velmi ťazico).
Poprosit postiženého, ​​aby vyplázl jazyk (pokud je jazyk zakřivený A kroutí se ze strany na stranu, je to také znak mrtvice).


Pokud má postižený problém vykonat alespoň jeden z výše jmenovaných kroků, třeba ihned zavolat záchranku. Jeden kardiolog tvrdí, že POLDI každý člověk, který přečte tento email a pošle ho dále alespoň d'dalším io ľud'om, si může být jist, že bude zachráněn (i vd'alza jemu) alespoň jeden lidský život. Denně nám přichází tolik otravných a nic nemluvě emailů, že bychom mohli alespoň jednou zapíná síť něčím užitečným, nemyslíte?