Léčivé účinky jablečného octa jsou zcela nesporné. Jablečný ocet je v posledních letech absolutním hitem v oblastí domácí a přírodní léčby.
Jablečný ocet
Tato na první pohled zcela běžná kuchyňská přísada dokáže zlepšit vaše celkové zdraví hned mnoha způsoby. Vyzkoušejte její účinky a začněte s léčbou.
Užívání a účinky jablečného octa
Jablečný ocet dokáže udělat s vaším tělem doslova zázraky a to jak uvnitř, tak i navenek.
Můžete jablečný ocet přidat do různých přírodních léků, salátů nebo i polévek. Bojuje proti zánětu, pálení žáhy, trávicím problémům, infekcím a množstvím dalších onemocnění.
Podrobněji jsme o jeho léčivých účincích psali v těchto článcích.
Prozradíme více o tom, jak si ho můžete sami doma vyrobit. Budete si tak nejen jisti jeho kvalitou, ale navíc i ušetříte peníze.
Jeho příprava je velmi jednoduchá.
Recept na jablečný ocet
- 20 až 50 gramů hnědého cukru (pro více kyselý ocet přidejte více cukru)
- 1,5 litru vody
- 0,5 kg jablek
Postup
1) Umyjte a pěkně nakrájejte všechna jablka. Nejlepší je nastrouhat je na tenké proužky pomocí struhadla.
2) Vložte je do skleněné nádoby a přidejte cukr. Cukr je důležitý při procesu fermentace, ale v konečném produktu se úplně ztratí.
3) Další věc, kterou musíte udělat, je naplnit nádobu vodou a vše zamíchat, aby se cukr rozpustil.
4) Potom zakrýt nádobu gázou a nechte stát při pokojové teplotě 20 až 24 ° C.
5) Nádoba začne uvolňovat kyselý zápach o 7 až 10 dní později. Raději umístěte nádobu mimo kuchyň, protože vůně octa bude pronikavá.
6) Ochutnejte kyselost jablečného octa a když bude dobrý, přeceďte ho do skleněné láhve.
7) Pokud máte rádi více kyselý ocet, potom ho nechte ještě několik dní odstát předtím, než ho scedíte.
Závěr
Jak vidíte, příprava vlastního jablečného octa je velmi jednoduchá a netrvá dlouho, zatímco zdravotní přínosy tohoto nakyslého prostředku jsou dalekosáhlé.
Jablečný ocet můžete použít k léčbě různých zdravotních problémů, neměl by proto chybět v žádné domácnosti.