Zima je často spojována právě s chorobami, které sem tam sednou i na člověka, ačkoli má dobrou imunitu. Slovo imunita se skloňuje v mnoha odborných článcích. Pokud bojujeme s tím, že je oslabena, je to pro naše tělo rána. Tehdy bychom se měli snažit jíst co nejvíce čerstvé zeleniny a ovoce, které jsou bohaté na vitamíny. Netřeba však zapomínat i na ostatní látky jako jsou bílkoviny a minerály. Když je tělo v rovnováze, imunita je vysoká a jen těžko ji porazí nějaká choroba.
Východní kultury již od nepaměti přinášejí tradiční recepty založené hlavně na přírodních zdrojích.
Zázvor v kombinaci s česnekem se využívají jako koření do kuchyně, ale díky obsahu užitečných látek vědí pomoci i při snížené imunitě. Jídlům dodají jedinečnou, orientální chuť a tělu zase potřebné látky.
Zázvorovo-česnekovou pastu si můžete klidně udělat a namíchat i doma.
Přidávat ji můžete do omáček, polévek, vlastně téměř kdekoliv. Během zimy tak dokážete výrazně snížit riziko onemocnění a nachlazení.
Jak na to?
Budeme potřebovat: - polovinu hrnku oloupaného
- nakrájeného zázvoru
- stejný poměr česneku.
Postup:
Postup:
Všechno to pomixujeme v mixéru na kaši, přidáme 2 lžíce olivového oleje a trošku soli.
Pastu dáme do skleněné zaváračky a skladujeme v chladničce. Pokud chcete, aby se vytratil česnekový zápach, nejdříve směs zmrazte v mrazničce a následně ji nechte v lednici.
Použití
Přidejte ji k masu spolu s kari kořením, do polévky, případně i do marinády.
Co si myslíte o tradiční domácí medicíně? Samozřejmě jsou případy, kdy se antibiotikům či jiným lékem nevyhneme, ale udržovat své tělo ve formě je tím nejlepším lékem.