Velmi mocný a účinný čaj na oteklé nohy. Mnohem lepší než klasické léky od lékaře

0
(0)

Tomáš , 18. 06. 2024

Samotná petržel vypadá dokonale při zdobení pokrmů. V každém případě mnozí přehlédli, že tato vynikající rostlina může být využita pro různé účely. Jíst dostatek petrželky je závislé naší vlastní pohodě. Dokáže zajistit a pomoci vyhnout se četným infekcím.

Petržel

Není to tak dávno, kdy se používala petržel k léčbě různých onemocnění. Dnes se vrací jako průlomová domácí léčba.
Jedním z lékařských problémů, s nimiž může petržel pomoci, je otok nohou.

Otoky nohou

Otok nohou je nejčastěji chápán tak, že znamená sběr tekutiny v oblasti nohou. Tady a tam je to charakteristický stav, zejména na naději, že jste prošli celý den na nohou nebo během těhotenství.

V každém případě mohou otoky těla a dolních končetin rovněž znamenat, že se jedná o zdravotní problém, který vyžaduje zvážení a léčbu.

Příčiny

  • onemocnění ledvin
  • srdeční problémy
  • onemocnění jater
  • využití konkrétních druhů drog

Petrželový čaj

Petržel je známa jako charakteristická diuretika. Povzbuzuje tělo k likvidaci přebytečné vody a solí tím, že podporuje práci s ledvinami při prosévání vody z krve.

Vyšetření distribuované v roce 2002 v Journal of Ethnopharmacology poskytlo odpovídající důkaz využití petrželky jako diuretika.

Vyšetření bylo zaměřeno na myši (lidé a myši mají v zásadě stejnou fyziologii). Myši, které naplnily koncentrát petrželky, dodávaly v průběhu 24 hodin podstatně více moči než při pití pouze čisté vody.

Výzkumní pracovníci uznávají, že tato rostlina jde jako diuretikum, protože uzavírá sifony sodíku a draslíku, což následně ovlivňuje asimilační postup s následným proudem pee.

Petržel je velmi bohatá na draslík. Četné syntetické diuretické léky snižují míru draslíku v těle. To je jejich zásadní negativní dopad.

V případě, že budete používat petržel, se tomuto vyhnete.

Petržel je také přízemní buněčná výztuž, pramen vitamínu A a C a dále obsahuje značné množství kyseliny lsitové, což je jedno z nejvýznamnějších látek v protinádorovém působení na maligní růst.

Jak na to?

Listy a kořen rostliny nakrájejte
Do louhovací sítě se nanese zhruba 1/4 sklenice petrželky.
Vložte síť s petrželkou do čajovníku a nalijte ji sklenicí vařící se vody.
Směs se míchá 5 až 7 minut.
Čaj nalijte do sklenice.
Můžete také využít med a citron pro zlepšení chuti čaje.

Před použitím petrželkového čaje se poraďte se svým odborníkem.