Vitamín, který dokáže odpuzovat komáry a ochrání vás před štípanci a svěděním

0
(0)

Tomáš , 18. 06. 2024

Každý zbožňuje letní období, je krásně teplé počasí, což nás přitahuje trávit čas na čerstvém vzduchu. To však znamená, že kromě příjemných okamžiků zažijeme i ty méně příjemnější, když kolem nás neúnavně bzučí komáři a otravný hmyz. Vědci tvrdí, že přibližně jeden z pěti lidí je pro tyto druhy hmyzu obzvlášť chutný. Jste také jedním z těchto lidí?

Repelenty proti komárům

Chcete-li zabránit nepříjemným pupínkům  na kůži a neustálé svědění, použijte účinný repelent proti komárům, který komáry bude držet dostatečně daleko. Na trhu jsou tyto repelenty dostupné již od roku 1956. 
Tyto rozprašovače fungují skvěle, ale ve většině případů obsahují toxické chemikálie, které mohou mít nebezpečné vedlejší účinky na naši pokožku a tělo. Ochrana proti kousnutí také snižuje pravděpodobnost různých nemocí přenášených komáry. 
Naštěstí existuje jeden vitamin, který může na pokožce vytvářet zápach a tím komáry účinně odpuzovat. Navíc tento zápach není detekován lidmi.

Odpudivý vitamin

Vitamin B1, často nazývaný thiamin. Jedná se o skvělý minerál, který tělo nutně potřebuje, je důležitý pro zvýšení odolnosti vůči stresu. 
Obvykle se vyskytuje v potravinách, jako jsou játra, hnědá rýže, slunečnicová semínka, vejce, vločky, zelí, chřest, droždí, špenát, brokolice, zelí.
Pokud mluvíme o vztahu mezi vitamínem B1 a komáry, měl by tento vitamin komáry odpuzovat. Lidé, kteří mají ve svém těle dostatek vitamínu B1, zpravidla „páchnou“ komáry, takže je nemají potřebu kousknout a způsobit potíže.
50 mg tohoto vitaminu se doporučuje do těla dodat dvakrát denně. Během dvou týdnů se sníží počet komárů napadajících vaší pokožku.

Pokud thiamin nefunguje, zkuste tento přírodní repelent proti komárům, abyste se vyhnuli nebezpečným chemikáliím obsažených v repelentech.
Jak vytvořit tento jednoduchý produkt?

Budete potřebovat

  • 15 kapek oleje z čajovníku
  • 15 kapek levandulového oleje
  • Polovinu lžičky lískových oříšků
  • Studená již převařená voda

Postup

Vezměte láhev se sprejem a naplňte jej převařenou studenou vodou. Přidejte do nádobky všechny ingredience, důkladně protřepejte a v případě potřeby použijte jako odpuzovač hmyzu.