2 způsoby, jak uvolnit skřípnutou bederní páteř. Nezoufejte, metody jsou snadné

0
(0)

Tomáš , 18. 06. 2024

Lidské tělo je spojeno se širokou škálou nervových zakončení. Jeden z nejdůležitějších nervů má své zakončení v bederní páteři a díky tomu často pociťujeme nepříjemnou bolest. I tento zdánlivě neřešitelný problém má ale snadné řešení.

Skřípnutý bederní nerv

Tato bolest skřípnutého nervu je známa mnohým lidem. Bolest je skutečně velmi intenzivní a nepříjemná. Lidé s tímto problémem v první chvíli sahají po léku na bolest, ale nejlepší je, najít odborníka.

Svalstvo

Skřípnutý nerv je většinou způsoben věkem a také nedostatkem pohybu. Problémem bývají zkrácené svaly bez aktivity a tím napomáhají skřípnutí nervu.

Léčba

Pokud se tento zdravotní rpoblém objeví právě u vás, je dobré ihned vyhledat odborníka, který nejprve napomůže zmírnění bolesti a následně hledá příčinu této bolesti a léčí ji. 
Základem jsou léky a určité cviky, které svlastvo kolem této oblasti protáhnou a uvolní.

Cvičení 1

Tento cvik je vhodný na léčbu skřípnutí, ale také k jeho prevenci. Záleží v tomto cviku především na správné pozici, která je v leže na pevné podlaze. V tomto bodě protřepejte jednu nohu pokčit tak, aby koleno směřovalo vzhůru.
Pomocí rukou řpitáhnete nohu k hrudníku. V této poloze vydrže půl minuty a nohu uvolněte, Cvik následně opakujte na druhou nohu.

Cvičení  2

Budete ležet na zádech, na silném a tvrdém povrchu. Nyní pokrčte nohy a dejte je do pozice “ noha přes nohu”. V každém případě v této polozte vydržte. Své ruce položte na stehno spodní nohy.
Svýma rukama nohu přitahujte a vydržte opět půl minuty. Následně cvik opakujte na druhou nohu.

Závěr

Ideálně tyto cviky využívejte pravidelně, abyste skřípnutí nervu dokázali předcházet. Pokud ke skřípnutí došlo, cvičte tyto cviky každý den. Cvik opakujte vždy 3x po půl minutě.