Když toto spolknete, ihned usnete, v noci se neprobudíte a ráno se naopak probudíte čerství

0
(0)

Dalibor , 18. 06. 2024

Miliony lidí na celém světě mají každou jednu noc problém usnout. Další miliony se během noci často budí. Výsledkem je pak negativní vliv na jejich každodenní život.

Pokud patříte mezi ně, nezoufejte. Existuje totiž několik přírodních řešení, které dokáží obnovit váš spánek.

Také vám pomohou v tom, abyste ráno vstávali z postele čerství a v dobré náladě. My vám jedno z těchto přírodních řešení dnes představíme.

Tento recept se skládá ze jen tří přírodních složek a jeho příprava je extrémně rychlá a snadná. No a to nejdůležitější je, že vám pomůže usnout tak rychle, jak to dokáží jen malá miminka.

Ingredience

Na jeho přípravu budete potřebovat:

  • 1 čajovou lžičku medu
  • 1/8 čajové lžičky mořské nebo himálajské soli
  • 1 polévkovou lžíci kokosového oleje

Všechny uvedené suroviny jsou pro dobrý spánek extrémně prospěšné. Dokáží zrelaxovat vaši mysl i tělo.

Kromě toho, jejich kombinace sníží prudké výkyvy kortizolu, hormonu, který je zodpovědný za sníženou schopnost večer usnout a také za vaše buzení se během noci.

Příprava a užívání

Pro dosažení nejlepšího výsledku konzumujte tuto velmi účinnou směs těsně před spaním. Existují dvě možnosti, jak ji užívat.

Možnost 1: Smíchejte kokosový olej s medem a pak přidejte sůl. Dále to míchejte a pak snězte. Za tím ještě vypijte sklenici vody (ne příliš mnoho, abyste nepotřebovali jít v noci na záchod).

Možnost 2: Kokosový olej a med můžete sníst i odděleně. Pak teprve ve sklenici vody rozpusťte sůl a slanou vodu vypijte.

V případě, že se v noci vzbudíte a nemůžete usnout, užijte tento lék na spaní znovu. Pak byste měli maximálně do půl hodiny opět usnout.

Jednotlivé složky tohoto receptu ovlivňují spánek následujícím způsobem.

Med

Přestože je med sladký, nezvyšuje hladinu krevního cukru a pomáhá vám snadněji usnout. K tomu dodává játrech potřebné množství skladovaného glykogenu pro potřeby mozku. Jeho nedostatek totiž vede k vylučování stresových hormonů kortizolu a adrenalinu v nadledvinách.

Když je úroveň těchto hormonů v krvi vysoká, vznikají problémy se spánkem.

Kokosový olej

Na druhou stranu, kokosový olej dodává tělu potřebnou energii ne nárazově, ale rovnoměrně během delšího času. Cítíte se tak lépe a ráno nejste hned hladoví. Kromě toho, kokosový olej brání prudkým výkyvům krevního cukru během noci. To bývá dalším z důvodů, proč se lidé tehdy budí.

Sůl

Mořská nebo himálajská sůl jsou bohaté na minerály a elektrolyty, které optimalizují tělesný metabolismus. Sůl také pomáhá tělu snižovat stresové hormony a zajišťuje správnou a vyváženou tvorbu energie.